Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Négyszáz fonttal szúrja ki az emberek szemét a brit pénzügyminiszter, miközben a briteknek már fűtésre sincs pénzük

2022. június 07. 07:47

Az Egyesült Királyságban minden háztartás 400 font kedvezményt kap az energiaszámlákból idén októberben, viszont ez az energiaár-növekedésnek csupán felét fedezi.

2022. június 07. 07:47
null

A legszegényebb háztartások emellett 650 fontot kapnak a megélhetési költségek fedezésére – mondta Rishi Sunak pénzügyminiszter.

Az intézkedés azután történt, hogy figyelmeztetett:

millióknak kell majd megküzdeniük az energiaárakkal, amennyiben az a várakozásoknak megfelelően októberben ismét emelkedik.

Múlt hét elején az Ofgem, az Egyesült Királyság energiaszabályozó hatósága közölte, hogy a tipikus háztartási energiaszámla októberben 800 fonttal emelkedik, ami éves szinten 2800 fontot tesz ki. Áprilisban már átlagosan 700 fonttal emelkedtek a számlák.

Bár a háztartások 400 font kedvezményt kapnak a kormánytól, ez csupán az áremelkedés felét fedezi.

A pénzügyminiszter azt is bejelentette, hogy nyolcmillió rászoruló háztartás 650 fontot kap közvetlenül a bankszámlájára két egyösszegű kifizetésben – az egyiket júliusban, a másikat idén ősszel.

Külön 300 font egyszeri kifizetést kapnak a nyugdíjas háztartások és 150 fontot a rokkantsági ellátásban részesülő személyek – állítja a BBC.

A háztartásoknak viszont így is kevesebb marad a pénztárcájukban, mint eddig.

Többek között

az élelmiszerek és az üzemanyag ára is megugrott az elmúlt hónapokban, ami 40 éves csúcsra emelte az inflációt.

Sunak az ukrajnai háborút, a közelmúltbeli kínai zárlatokat és a pandémiát követő fellendülést okolta a megugró árakért. De azt mondta, hogy a helyzet az elmúlt időben súlyosbodott, ez pedig „cselekvésre ösztönözte a kormányt”.

Borítókép: MTI szerkesztett

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. június 16. 02:17
Aztán miért kellene 25 fokban fűteni? Az angolok télen se fűtenek, kabátban ülnek otthon..
Dezsőke
2022. június 09. 11:50
padlóra vitték a népet...
Akitlosz
2022. június 07. 22:01
Ez van, ha Angliában már egy pakisztáni dönt a pénzügyekről.
kaffogó hebrencs
2022. június 07. 16:38
Beszélgettem egy másik fórumon egyl ibsi gazdasági elemzővel. Elmagyarázta nekem, hogy a gázfogyasztás ára az GDP-nek csak a 2-3%-a, úgyhogy meg sem fog kottyanni a Nyugatnak a gázáremelés. Ugyanez igaz szerinte az olajra is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!