Játékos fizetés a környezetvédelemért

2022. június 15. 14:15

Zöld Pénzügyi Percek 40. adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető ismét arról beszélgetnek, hogyan járulhat hozzá a fintech a fenntarthatósághoz.

2022. június 15. 14:15
null

A fenntartható fizetési megoldások világszerte terjednek, de kevés olyan kreatív és közvetlenül is a környezetvédelmet támogató megoldás létezik, mint a GCash alkalmazása, amely ügyfelei segítségével egy egész erdőnyi fa elültetését tette lehetővé. A Fülöp-szigeteki GCash a környezetvédelem mellett arra is jó példa, hogy a gamifikáció hogyan alakíthatja át a hagyományos pénzügyeket.

A GCash kezdeményezése nem csak csökkenti, kompenzálja is a tranzakciók karbonlábnyomát.  A WWF-fel és egy biodiverzitás finanszírozásával foglalkozó fülöp-szigeteki szervezettel közösen létrehozott felület környezettudatos felhasználóknak szól. Az ügyfelek minden digitális tranzakciójuk után zöld pontokat kapnak, amelyek faültetésre válthatók be. Fenntarthatósági ígéretek és push üzenetek helyett az appban egy izgalmas virtuális erdőben, a GCash Forestben tekinthetők meg az ország számos pontján elültetett valódi fák. A szolgáltatás nagy sikernek örvend, tavaly novemberben 8,7 millió ügyfél vette igénybe, és tranzakcióik révén márciusig több mint 1 millió fát ültettek el. 

A Peak szakértője arról beszél a Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek legújabb adásában, hogy a gamifikáció, a játékos elemek bevezetése hogyan segít a felhasználók elköteleződésében, legyen szó egy termékről vagy a környezetvédelemről. A műsorban arról is szó lesz, hogy a környezetvédelmi kezdeményezések mellett milyen társadalmi értéket teremtenek a fintechek azokban a fejlődő országokban, ahol a hagyományos banki szolgáltatások sokak számára hozzáférhetetlenek.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik