Kitart a kormány a benzinárstop mellett, de nyitott a tárgyalásra a benzinkutakkal

2022. február 22. 17:55

Egész Európát érinti a példa nélküli energiaválság, ennek következtében megugrott a benzinár Európa szinte minden országában. A magyar kormány éppen azért vezetett be benzinárstopot, hogy a magyar emberek ne 500 forint feletti áron tankoljanak literenként.

2022. február 22. 17:55
null

Amennyire nagy segítséget jelentett az embereknek a benzinárstop, annyira hozta nehéz helyzetbe a benzinkutakat, miután 480 forintban maximálta a kormány a benzin literenkénti árát.

A magyar kormány még időben érzékelte, hogy a kisebb benzinkutak számára az intézkedés nagyobb bevételkiesést jelenthet.

Ez nem érdeke a kormánynak sem, amely éppen ezért tárgyalást kezdeményezett a Vállalkozók Országos Szövetségével és leszögezte, hogy továbbra is elkötelezett a benzinárstop fenntartása mellett, hiszen ez a magyar emberek érdekét szolgálja, viszont nyitott a konstruktív javaslatokra is.

„A kormány kitart a benzinárstop mellett, de kész az egyeztetésre a kis kutak képviselőivel” – szögezte le György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Facebook bejegyzésében.

„Az elszabaduló energiaárak miatt egész Európában emelkedik az üzemanyagok ára, a rendkívüli helyzetben pedig rendkívüli intézkedésekre van szükség. A kormány – ahogy eddig is – a magyar családok oldalán áll, ezért vezettük be a benzinárstopot az élelmiszerárstop és a kamatstop mellett, és ezért tartjuk fenn a rezsicsökkentést is. A beavatkozás nélkül a világpiaci folyamatok miatt ma jóval 500 forint feletti áron tankolhatnánk a benzinkutakon.” – folytatta az államtitkár.

„A kormány ugyanakkor nyitott arra, hogy meghallgassa a kisvállalkozások szempontjait, ezért tartottunk előremutató tárgyalásokat hétfő délelőtt a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a legtöbb, valamennyi méretű településen kis benzinkutakat működtető Mobil Petrol benzinkúthálózat képviselőivel. Megállapodtunk abban, hogy a kialakult helyzetet konstruktívan kezeljük, hiszen közös célunk az infláció féken tartása, a magyar családok védelme a külföldről begyűrűző áremelkedéssel szemben. A tárgyalásokat folytatjuk!” – összegzett György László.

 

Borítókép: MTI/ Mónus Márton

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2022. február 23. 10:02
amúgy ha ez a györgy lászló (most hallok róla először) tárgyalni akar, akkor ne a vállalkozók országos szövetségével tárgyaljon, hanem a benzinkutasokkal...
Secnir
2022. február 23. 10:01
"A magyar kormány még időben érzékelte, hogy a kisebb benzinkutak számára az intézkedés nagyobb bevételkiesést jelenthet." aham, időben érzékelte, hogyne. miután elkezdtek bezárni, meg árulni a kutakat, csökkenteni a kiadható mennyiséget, meg nekiálltak szervezetbe tömörülni, és közölték, hogy felvonulnak tüntetni a kossuth térre...
brekker
2022. február 23. 00:05
Nem kell már sokáig várni, őszre beköszönt a recesszió, és visszaesnek az olajárak, hurrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!