Elveszik a pénzt a rendőrségtől, hogy alapjövedelemként osszák szét azoknak, akik kevesebbet dolgoznának és többet szülnének

2022. február 06. 08:26

Los Angeles hírhedt a féktelen bűnözésről, a fejletlen iskolákról és súlyos hajléktalanproblémával is küzd – ahelyett hogy ezeken javítana, azt tervezik, hogy a rendőrségtől pénzt vonnak el, amiből segéllyel ösztönöznének szegényeket a gyerekvállalásra.

2022. február 06. 08:26
null
Fekete Kíra

Ingyen osztogatja a kormány az adófizetők pénzét

Az új „BIG:LEAP” egy alapjövedelem-program, amelynek célja, hogy „átalakítsa a helyi önkormányzatok szerepét”. Los Angelesben lassan megszűnik a rendőrség finanszírozása, ehelyett az adófizetők pénzét – amely eddig a közbiztonságot garantálta – véletlenszerűen osztják majd szét alapjövedelemként.

„A pénz körülbelül egyharmada a Los Angeles-i rendőrség finanszírozásának megszüntetéséből származik” – állítja a The Epoch Times.

A kísérleti program háromezer embernek nyújt havi ezer dollárt 12 hónapon keresztül – 

ez összesen 36 millió dollárt vesz ki az adófizetők pénztárcájából.

Kérdés, mit szólnak azok az átlagemberek, akik a közbiztonság romlásával szembesülnek majd és azt látják, hogy adójukat az önkormányzat inkább lottóként, segélyre szórja el.

A BIG:LEAP program szervezői azt is hozzátették, hogy – a kaliforniai projektekkel ellentétben – a pénz itt szabadon elkölthető, azaz mégcsak követelmény sincs arra nézve, hogy egy szegény szülő milyen terméket vásároljon a pénzből.

„Ezek szerint teljesen rendben van, ha a nyertesek mások pénzét alkoholra, cigarettára vagy drogra költik” – reflektált a The Epoch Times.

Bár olyan mint egy lottó, nem mindenki jogosult rá

A jelentkezéshez csupán egy kérdőívet kell kitölteni. 

Ahhoz, hogy esélyes legyen a nyereményre, a jelentkezőnek rendelkeznie kell legalább egy gyerekkel, a jövedelmének pedig a szegénységi küszöb alatt kell lennie

– szól a program feltétele és úgy tűnik, hogy ez a baloldali rendelkezés kimondottan a szegényeket ösztönözné gyermekvállalásra. Hogy miért, arról csak találgatni lehet, de egy lehetséges magyarázat szerint a baloldal így igyekszik létrehozni a tőle függő szegény kliensréteget.

Egy egyedülálló kétgyermekes anya, aki 22 000 dollárnál többet keres évente, nem jogosult a támogatásra. Amennyiben feladja a munkát és hajlandó munkanélkülivé válni és kevesebbet keresni, máris esélyes lehet a 12 000 dollárnyi ingyenpénzre. Ez is jelzi, milyen torz ösztönzőrendszert hoz létre az amerikai baloldal a városban, ahol teljesítmény és törekvés helyett kimondottan az egyéni erőfeszítésekkel való felhagyást díjazzák a segéllyel.

A jogosultsághoz be kell jelölni egy négyzetet is, amivel az egyén arról nyilatkozik, hogy a Covid-19 hátrányosan érintette.

Az amerikai lap szerint „a kormányzati támogatásokhoz, kilakoltatási védelemhez és lakbérelengedéshez hasonlóan ez a program is COVID-19 segélyprogramnak álcázza magát, holott valójában ez egy újabb, még radikálisabb kormányzati segélyprogram első lépcsőfoka”

Érdemes megemlíteni, hogy a koronajárvány ürügyén igyekszik megvalósítani a davosi elit az úgynevezett nagy újraindítás programját is, amiről keveset lehet tudni, de egy felforgató, totalitárius jellegű technokrata-zöld disztópiát jelenthet. A Makronóm korábbi cikke csak high-tech kommunizmusnak nevezte ezt a törekvést.

Saját polgárain kísérletezik a balos kormány

A kérdőív továbbá rákérdez a fizikai és mentális problémákra, személyes pénzügyi és élettani kérdésekre is válaszolni kell. 

A teszt során – amelyet a kormány közösen hozott létre a Pennsylvaniai Egyetem Garantált Jövedelem Kutatóközpontjával – igazán meglepő kérdésekkel találkoznak a jelentkezők, például: „Az elmúlt hónapban milyen gyakran dühítette fel Önt olyan dolog, amely nem az Ön irányítása alatt állt?”

 – jelentette ki a The Epoch Times.

Bár véletlenszerű sorsolást ígérnek, mégis etnikai kérdések szerepelnek a tesztben

A teszt rákérdez az etnikai hovatartozásra, továbbá a jelentkezőnek választania kell, hogy nő, férfi, nem bináris, agender vagy nemileg változó nemhez sorolja magát. A szexuális irányultságot is fel kell tüntetni. Ez azért is érdekes, mert a baloldali törekvések elvileg a megkülönböztetést igyekeznek megszüntetni, de épp ellentétes irányba tartanak.

„Bár egyetlen program sem képes megfordítani az alacsony jövedelmű színesbőrűeket marginalizáló, évtizedek óta tartó gazdasági és faji egyenlőtlenségeket, a BIG:LEAP utat mutathat egy igazságosabb és virágzóbb jövő felé” – indokolták a személyes kérdéseket a kérdőív alkotói. 

„Figyelembe véve a pályázati kérdéseket és a program állítólagos indoklását, el kell gondolkodnunk azon, hogy mennyire lesz »véletlenszerű« a kiválasztás” – reflektált az amerikai lap.

Valóban úgy tűnik, hogy a kisebbségek állítólagos évtizedes elnyomását a baloldal azzal kívánná megszüntetni, hogy listázza, illetve kevesebb munkára, de több gyermek vállalására ösztönzi azokat, amiért cserébe odaadja azt a pénzt, amit az átlagember adóként befizetett azért, hogy biztonságban élhessen.

Amerika legnagyobb szélsőbaloldali programjáról itt lehet tájékozódni.

A jelentkezések már lezárultak, jelenleg a szerencsés nyertesek értesítése zajlik.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. február 20. 18:37
Felénk is volt egy hasonló kísérleti program. Úgy hívták, hogy kommunizmus. Nagyon sikeres volt.
eresgé
2022. február 20. 18:37
"havi ezer dollárt 12 hónapon keresztül" LA-ban az kb a zéró. főleg gyerekkel. Jól 'támogatja' majd a feketemunkát és a rabszolgaként dolgoztatott bevándorlók gazdái is jól érzik magukat - a kirakatba meg ki lehet rakni nálunk a legmagasabb a minimális órabér mit ugattok? Jaaa hogy nincs aki betartassa - az nem probléma. Hiába no a Demokrata párt nem tud lejönni a régi szerről a rabszolgatartásról. Gazdag negyedekben a guppioldbergféléknek meg van zsetonja magánhadseregekre a kacsalábon forgó palota őrzésére. A középosztály meg hosszú tömött sorokban húz el Arizonaba, Texasba, Nevadaba. Sajnos köztük a demokraták is akik ezekben az államokban ugyanazt folytatják ami tönkretette Californiát, ballibsinek lenni tényleg valamiféle enyhébb fokú elmebaj lehet.
Barna_Public
2022. február 20. 18:36
Már áramlanak Texasba, Floridaba.
Silcon
2022. február 20. 18:36
Ezekből azt is kinézem, hogy kirúgják Columbo hadnagyot az LAPD gyilkossági osztályáról. Nem baj gyerekek, pár év, és Mexikó a biztonság szigete lesz hozzátok képest. Mivel egész Kalifornia ebbe az irányba tart, már csak az a kérdés, hogy a Szilícium-völgy cégei mikor kezdenek elvándorolni nyugisabb vidékekre. Akkor lesz a záróra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!