Márki-Zay egyik tanácsadója szerint áfacsökkentés kell, de a másik szerint nem kell

2022. január 26. 16:05

Könnyen összezavarodhat a választópolgár, ha megpróbálja megérteni, mit is képvisel a baloldali ellenzék a főbb gazdaságpolitikai ügyekben.

2022. január 26. 16:05
null

Márki-Zay Péter elfogadta, hogy csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját, nyilatkozta Király Júlia a Jelennek adott interjúban. 

Csakhogy ezzel kapcsolatban Márki-Zay másik tanácsadója, Bojár Gábor annyit jegyzett meg, hogy nem lesz áfacsökkentés.

Nem világos, hogy Márki-Zay szakértői egymásnak üzengetve vívnak gazdaságpolitikai csatákat a nyilvánosság előtt, vagy valamilyen okból egyszerűen nem veszik túl komolyan az ellenzéki szakpolitikai tanácsadást. Vagy nincs is konkrét szakpolitikai terv, mert az még számukra is követhetetlenül változik. Lehetséges, hogy Márki-Zay korábban fogadta el az áfacsökkentés szükségességét, de már nem gondolja így, csak ezt Király Júlia elfelejtette megjegyezni. 

Az egészben a legmeglepőbb az, hogy ezzel mindkét tanácsadója egyetért Márki-Zay álláspontjával, aki korábban az áfacsökkentés ellen, majd mellette kezdett kampányolni.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poverello 1226
2022. január 28. 13:15
Igen! Max. a lábhajtásos műanyag motort!
poverello 1226
2022. január 28. 13:13
Juliska bácsi is csobbanhatna egyet! Őt is kihúznák, ne szennyezze a környezetet!
poverello 1226
2022. január 28. 13:11
Juliska bácsi is csobbanhatna egyet! Őt is kihúznák, ne szennyezze a környezetet!
poverello 1226
2022. január 28. 13:04
Juliska néni kitalálta! Erre mondják, hogy ügyes! A kárvallottak helyében csak megtekergettem volna Juliska néni nóziját...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!