Gyurcsányék szégyenfoltját takarította el a kormány: utolsó helyről hoztak vissza egy fontos mutatót

2021. október 11. 19:15

„2010 előtt mi, munkaszerető magyarok szégyenszemre a legalacsonyabb foglalkoztatottsági szinttel rendelkeztünk az Unióban. Mára messze meghaladja a magyar foglalkoztatás az EU-országok átlagát” – írta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hétfőn egy Facebook-posztban, rámutatva az Eurostat foglalkoztatottsági adataira.

2021. október 11. 19:15
null

A munkaalapú gazdaságpolitika hozta helyre, amit Gyurcsányék eltoltak

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hétfőn egy Facebook-posztban fedte fel, hogy 2010 előtt a szocialista kormányzás az utolsó helyre züllesztette a hazai foglalkoztatási rátát. Rámutatott viszont, hogy a munkaalapú gazdaságpolitika mára már az EU-átlag fölé tornázta fel a fontos mutatót, ezt az Eurostat foglalkoztatottsági adataival támasztotta alá.

„Azon dolgozunk, hogy minden magyarnak legyen munkája, aki tud és akar is dolgozni. Mert ha munka van, minden van. Ezt igazolják a 2010 óta elért eredményeink.

2010 előtt mi, munkaszerető magyarok szégyenszemre a legalacsonyabb foglalkoztatottsági szinttel rendelkeztünk az Unióban.

Mára messze meghaladja a magyar foglalkoztatás az EU-országok átlagát. 

11 lépés a stabil foglalkoztatottságért

Sokat tettünk ezért és továbbra is ezen dolgozunk. Álljon lentebb tizenegy intézkedés a legfontosabbak közül:

1. Ötödével csökkentettük a munkára rakódó adóterheket. 

2. Kevesebb mint felére csökkentettük a magyar kis- és közepes vállalkozások társasági adóját.

3. Átalakítottuk a szakképzést, hogy helyreállítsuk a presztízsét.

A cégeknél dolgozó és tanuló diákoknak pedig több mint 100 ezer forintos havi jövedelmet adunk.

4. Elindítottuk a Tanítsunk Magyarországért programot. Ma már közel 5000, kistelepülésen élő hetedikes és nyolcadikos általános iskolásnak van egyetemista nagytestvér mentora, aki megmutatja neki a munka- és továbbtanulási lehetőségeket. Mindenki tehetséges valamiben, de ezek a gyerekek aránytalanul kis számban tudták korábban kibontakoztatni a tehetségüket. Most eljött az ő idejük!

5. Mérhetővé tettük a felnőttképzést, hogy minden magyar dolgozó és munkát adó vállalkozás megismerhesse, milyen képzést érdemes igénybe vennie. A vállalati képzésekhez 70 milliárd forintos támogatási programot indítottunk.

6. Az előttünk álló időszakban 200 milliárd forintot szánunk az alacsonyan képzettek munkaerőpiacra segítésére, képzésükkel, bértámogatással.

7. 2022 január 1-jétől a 25 év alattiaknak eltöröljük a személyi jövedelemadóját, hogy munkára ösztönözzük őket, illetve megkönnyítsük a foglalkoztatásukat.

8. Az állástalan és az iskolapadból kimaradt 29 év alattiak foglalkoztatására további közel 200 milliárd forintot fordítunk.

9. Rugalmassá tettük a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatását, hogy minél több munkaadó számára vonzóvá tegyük foglalkoztatásukat.

10. A szépkorúak foglalkoztatását is megkönnyítettük és adójukat csökkentettük. Ma már csak 15 százalék személyi jövedelemadó terheli foglalkoztatásukat, minden más adó és járulékfizetés alól mentesülnek.

11. Végül, de nem utolsósorban megdupláztuk az egyetemeink éves költségvetését és 2600 milliárd forintot szánunk fejlesztésükre. Ez az elmúlt 650 év legnagyobb egyetemfejlesztése.

A munkát folytatjuk. Csak együtt sikerülhet!” – írja György László a Facebook-posztban.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indifferensreferens
2021. október 22. 02:02
Dobrevvel egy csapásra elérjük a bolgár színvonalat. Már csak egy IMF-hitelcsomag kell meg rablóprivatizáció.
certus
2021. október 22. 01:05
Annak az egyharmadnak, akik finanszíroznák a baloldal segélyalapú politikáját. Ezért kellene bevezetni a többkulcsos adót, ezért kellene vagyonadó. Valakitől el kellene venni a pénzt azért, hogy legyen egy kiszolgáltatott réteg, amelyik függ a baloldal segélyeitől. Pedig ez a kiszolgáltatott réteg már egyre szűkebb, egyre többen nyerték vissza a méltóságukat azzal, hogy képesek munkával eltartani a családjukat és jó példát mutatni a gyerekeiknek. Hatalmas bűn, óriási hiba lenne ezt a folyamatot visszafordítani.
olajfa1
2021. október 22. 01:04
De hát Gyurcsányék NEM IS A MUNKAHELY TEREMTÉSÉRE VOLTAK BÜSZKÉK!!!!!! HANEM A NEM DOLGOZÓK SEGÉLYEZÉSÉRE VOLTAK BÜSZKÉK!!!
Agnieszka
2021. október 22. 01:03
A közmunkás NEM munkanélküli. A külföldön dolgozó magyar SEM. Megértették a kormány üzenetét, a feltétel nélküli segélyezésre építeni a megélhetést ROSSZ döntés. Jó szakmával kinn többet lehet keresni. Szabad a választás, ennyi az uniós tagság előnye. Tagok vagyunk. Felmérhetetlen a jelentősége, h. megpróbálják újjáéleszteni a szakképzést. Nem jó, ha túl sok a szociológus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!