Újabb kutatót küld az űrbe a Virgin Galactic

2021. június 21. 22:27

A Virgin Galactic új, mexikói központja az első sikeres űrutazás után máris szerződést kötött a következő tudós küldetésére.

2021. június 21. 22:27
null

Kellie Gerardit, aki egyszemélyben kutató és közösségi média személyiség, a startup által támogatott, célzott kutatási repülés részeként küldik az űrbe, ahol a súlytalanság állapotában fog különböző kísérleteket végrehajtani a vállalat űrrepülőjének fedélzetén.

Beindítják az űrturizmust

A mostani szerződést megelőzte tavaly egy hasonló együttműködés, amikor a Virgin Galactic egy bolygókutatót, Alan Sternt küldte el egy űrrepülésre. A társaság ezek által a küldetések által is népszerűsíti űrturisztikai tevékenységét, és már tavaly elindította a repülőjegy foglalást szuborbitális űrrepülőjének fedélzetére. 

Kellie már korábban is minden kísérletet csökkentett gravitációs repüléseken hajtott végre

Gerardi, a Nemzetközi Asztronautikai Tudományok Intézetének (IIAS) kutatója a különleges utazás előtt természetesen speciális képzési programon vesz részt. Az IIAS és a Virgin Galactic csapata együttműködik tudományos és kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy gondosan megtervezzék Kellie küldetését, és maximalizálják a kutatási kísérletek során elért tudományos és technológiai eredményeket.

A fedélzeten Gerardi majd a Carré Technologies által kifejlesztett Astroskin biomonitoring rendszert fogja használni arra, hogy olyan űrutazással kapcsolatos események biológiai hatásait mérje, mint az űrhajó kilövése, a súlytalanság, a föld légkörébe való visszatérés vagy a landolás. Ezen kívül vizsgálni fogja a szabadon lebegő folyadékok viselkedését az űrben, egy folyadékkonfigurációs kísérletben, aminek eredményeit szeretnék majd felhasználni űrhajókon alkalmazható folyadékalapú gyorsulásmérő rendszer, párásítók és fecskendők fejlesztésénél. 

Ideális alany a népszerűsítéshez

Az IIAS alapítója, dr. Jason Reimuller úgy véli, Kellie következetesen bizonyította képességét és professzionalizmusát dinamikus, operatív és multinacionális kutatási környezetben. Emellett szerinte Gerardi természettudományal kapcsolatos kommunikációs képessége elősegíti az IIAS nonprofit oktatási és ismeretterjesztő tevékenységének bővítését, valamint inspirál másokat is az űrutazásra. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!