Ma lezárul az első körös licitálás a Blue Origin űrjárművének személyzeti utasüléseire

2021. május 19. 23:16

A Blue Origin, New Shepard VTVL (Vertical Takeoff – Vertical Landing) típusú űrjárművének első fordulós ajánlattételében a jármű személyzeti utasüléseire lehetett licitálni.

2021. május 19. 23:16
null

Első alkalommal utaznak majd űrhajósok is a járművön

Bár a négy New Shepard rakéta 2015 óta már tizenötször felszállt az űrbe, a küldetések egyikénél sem tartózkodott űrhajós a fedélzeten. A Blue Origin ehelyett a tesztrepülésekre és szállításra összpontosított, mellyel elérték a több, mint 100 mérföldes magasságot is. Természetesen ezt április 14-én egy űrhajós próbaüzem előzte meg, amit Nyugat-Texasból, a vállalat Launch Site One létesítményéből hajtottak végre. A legénység első alkalommal léphetett be a kapszulába, melyet a be- és kilépési műveletek gyakorlása és az indítás előtti előkészületek sora előzött meg. 

A nyertest egy online aukció során választják ki

A licit az önálló személyzeti kapszulában lévő első utasülésekre a mai napon zárul le, melyek összegét egyelőre titokban tartják. Miután nyilvánosságra kerülnek az összegek, elindul a második forduló, ahol az új ajánlatoknak meg kell haladniuk az első fordulóban beérkezett ajánlatok közül a legmagasabbat. Ezután a nyertes a június 12-én megtartott élő, online aukción résztvevők közül kerül majd ki.

A licitből befolyt összeget a Blue Origin saját szervezetének, a Club for a Future-nek adományozzák majd, melynek fő célja a fiatalok inspirálása a STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) mezőbe való belépésre, különös tekintettel az űrre.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!