Innovatív megoldások: összeáll a Siemens és a Google Cloud

2021. május 04. 19:26

A Siemens és a Google Cloud együtt dolgozik olyan mesterséges intelligencia megoldások előállításában és gyártásban, melyek egy következő „ipari felhő” ajánlatnak tekinthető.

2021. május 04. 19:26
null

A két vállalat bejelentett egy megállapodást, amelyben a Siemens integrálja a Google Cloud gépi tanulási és mesterséges intelligencia technológiáit a gyárautomatizálási termékeivel, a gyártási folyamatok és a termelékenység növelésének érdekében.

A lehetőség abban rejlik, hogy gyártási szinten összekapcsolják a technológiákat, ami segít a harmonikusabb fejlődésben. A gyártók küzdöttek a mesterséges intelligencia széles körű megvalósításáért globális működésük során.

„Az AI üzembe helyezése és integrálása az automatizálásba és a hálózatba összetett feladat, amely magas szintű szakértelmet és olyan innovatív termékeket igényel, mint a Siemens Industrial Edge” – írták a vállalatok.  

Beszámoltak a célokról is: A Google Cloud és a Siemens együttműködésének célja, hogy megkönnyítse az AI telepítését az Industrial Edge-hez és annak nagymértékű irányításához, automatizálva a hétköznapi feladatokat, ezzel javítva az általános munkavégzés minőségét.” 

A gyártók a kombinált megoldással képesek lesznek felhőalapú mesterséges intelligencia és gépi tanulási modelleket futtatni az adataikon felül is, valamint algoritmusokat telepíteni a hálózatokba. Ez olyan alkalmazásokat jelent, mint például a termékek szemrevételezése vagy a gépek kopásának előrejelzése.

„Sok gyártó ma is elakad az AI kísérleti projektekben, ezen szeretnénk változtatni” – mondta Axel Lorenz, a Siemens Digital Industries alelnöke.

A Google Cloud elsődleges ügyfél- és partnerterületei a pénzügyi szolgáltatók, az egészségügy és a kiskereskedelem területén vannak jelen. A Commerzbank a múlt hónapban hosszabbította meg partnerségét, míg a HSBC, a Google Cloud hosszú távú ügyfele elmondta, hogy a Corda vállalati blokklánc-iterációját a Google felhőjébe helyezi át.

„A Google egyértelműen óriási lehetőséget lát a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási modellek technológiájának és a legmodernebb számítási megoldásaik együttes bevezetésére, hogy forradalmasítsák a gyártási szektort” – mondta Philip Wigg a Google Cloud Platform MakeCloud tanácsadó cég igazgatója.

Ez azt jelzi, hogy a gyártás a Google Cloud számára kiemelt fontosságú ágazat. A következő hónapokban számítani lehet rá, hogy még több bejelentést érkezik a Google-tól további gyártási innovációkkal kapcsolatban.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!