A MIJ labo Inc. olyan kamerákat fejlesztett ki, amelyek képeket készítenek a húsról, majd a mesterséges intelligencia segítségével több, mint 10 különböző faktor alapján vizsgálják annak minőségét. Jelenleg a wagyu minőségét a Japán Hússzövetség vizsgálja A-tól C-ig, aszerint, hogy egy szarvasmarha milyen mennyiségben tartalmaz magas minőségű húst.
A minősítés 1-től 5-ig lehetséges 4 kritérium alapján: a hús színe, szerkezete, márványozottság és a zsír minősége szerint. A besorolás nagyban függ a szakértők megítélésétől, az új technológia azonban lehetővé tette a pontosabb értékelést.
Az vizsgálat során összegyűjtött adatokat a szarvasmarha-tenyésztőkkel is megosztják, így segítve őket, hogy tovább fejleszthessék a tenyésztési eljárásokat a kiváló minőségű hús elérése érdekében.
A cikk szerzője Krakkai Alexandra.