Olyan lázadás volt Amerikában, ami mindenki életét meg fogja változtatni
Így vagy úgy, de sikerült újra olyan helyzetbe hozni magunkat, hogy alkalmazkodnunk kell. Varga Mátyás Zsolt írása.
Egy japán egyetem legújabb találmánya a mesterséges intelligencián alapuló húsminőség ellenőrző technológia, amelynek célja a prémium kategóriás húsnak számító wagyu marhahús értékelése. A minősítési folyamat során összegyűjtött adatokat felhasználják a szarvasmarha-tenyésztés javítása céljából.
A MIJ labo Inc. olyan kamerákat fejlesztett ki, amelyek képeket készítenek a húsról, majd a mesterséges intelligencia segítségével több, mint 10 különböző faktor alapján vizsgálják annak minőségét. Jelenleg a wagyu minőségét a Japán Hússzövetség vizsgálja A-tól C-ig, aszerint, hogy egy szarvasmarha milyen mennyiségben tartalmaz magas minőségű húst.
A minősítés 1-től 5-ig lehetséges 4 kritérium alapján: a hús színe, szerkezete, márványozottság és a zsír minősége szerint. A besorolás nagyban függ a szakértők megítélésétől, az új technológia azonban lehetővé tette a pontosabb értékelést.
Az vizsgálat során összegyűjtött adatokat a szarvasmarha-tenyésztőkkel is megosztják, így segítve őket, hogy tovább fejleszthessék a tenyésztési eljárásokat a kiváló minőségű hús elérése érdekében.
A cikk szerzője Krakkai Alexandra.