Megvette az Iron-Techet a lengyel Luma Automation

2021. április 23. 17:46

 A lengyel Luma Automation (LA) csoport vásárolta meg a precíziós fémmegmunkálással és autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó Iron-Tech Zrt.-t – közölte az akvizíció lengyel résztvevője pénteken az MTI-vel.

2021. április 23. 17:46

A közlemény szerint az LA csoport csoport leányvállalatainak száma a szigetvári társaság megvásárlásával hatra bővült, azok a fémmegmunkálás és a szerszám- valamint fémalkatrészek gyártásán belül egy-egy terület a specialistáinak számítanak.

Közölték: az LA csoport növekedési stratégiájának fontos pillére a – többi között a Denso, a Bosch, a BorgWarner vagy a Knorr-Bremse kiszolgálását végző és a precíziós fémmegmunkálás egyik vezető hazai szereplőjeként, továbbá autóipari, vasúti és gépipari alkatrészek beszállítójaként ismert – Iron-Tech megvásárlása.     

A lengyel szakmai befektető a közép-kelet európai régió jelentős iparvállalataként beruházásokat, technológiai fejlesztést és létszámbővítést is tervez az akvizíciót követően a jelenleg 270 embernek munkát biztosító, több mint húsz esztendeje alapított Iron-Tech Zrt-nél.    

A csoport portfolióbővítésével a gép- és járműipari cégek igényeinek jelentős részére kínál megoldást, ezzel az új tulajdonos jelentősen erősíti piaci pozícióit. Az LA a jövőben az innovatív digitális megoldásokra, az ipar 4.0 fejlesztésekre és a legmodernebb technológiák meghonosítására koncentrál, mind Szigetváron, mind lengyelországi leányvállalatainál – közölték.     

A közleményben Janusz Paweleket, a Luma Automation igazgatótanácsának elnökét idézve kiemelték, hogy a csoport hosszú távon garantálja az Iron-Tech sikerét, emellett azáltal fontos képességekkel bővül az LA kínálata is.     

Az elnök szerint a tranzakció remek példája a magyar-lengyel vállalati együttműködéseknek, illetve annak a folyamatnak, amelynek részeként „a közép- és kelet-európai vállalkozások egyesítik erőiket és együttműködnek annak érdekében, hogy a globális gazdaságban erősebb versenytárssá váljanak” – vélekedett.     

Az Iron-Tech Zrt. az MTI érdeklődésére a cég tavalyi eredményéről egyelőre nem tudott adatokat közölni, ugyanakkor jelezte: a társaság árbevétele 2020-ban meghaladta a 13,5 millió eurót. A nyilvános cégadatok szerint az Iron-Tech egy évvel korábban 5,8 milliárd forintos árbevétel mellett 1,148 milliárd forintos eredményt ért el.     

A következő másfél évben a vállalat tervei között szerepel a vevők számára elérhető portfólió szélesítése, az értékesítés és az export növelése, a dolgozói létszám 10 százalékos fejlesztése és új berendezések beszerzése – írták.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!