György László: A kormányzati intézkedések több mint másfélmillió magyar munkahelyét védték meg

2021. március 01. 16:34

A munkahelyvédelmi, a munkahelyteremtő és a beruházásösztönző intézkedések együtt 1 millió 660 ezer magyar munkahelyének védelméhez járultak hozzá – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

2021. március 01. 16:34

György László hozzátette, a vállalkozói érdekképviseletekkel hetente zajló egyeztetéseknek köszönhető, hogy a kormányzati intézkedések jól célzottak voltak.

Az államtitkár 24 szervezetnek köszönte meg, hogy részt vett az egyeztetéseken, példaként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát (MKIK), az Amerikai Kereskedelmi Kamarát (AmCham) és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarát (DUIHK), valamint a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségét (VIMOSZ), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ), illetve a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségét (MGYOSZ) említette.

Kiemelte, a gazdaság újraindításában is számítanak a vállalkozások érdekképviseleteire, ezért a velük folytatott heti egyeztetések folytatódnak.

Parragh László, az MKIK elnöke felidézte, hogy a világ egy évvel ezelőtt szembesült a vírussal, amely két hónap alatt megváltoztatta és felforgatta mindenki életét. 2020. március 11-én gyakorlatilag le kellett zárni Magyarországot, március 13-án azonban a kamara már létrehozott egy válságstábot, felvették a kapcsolatot a kormánnyal, azon belül az ITM-mel a károk minimalizálása érdekében.

Közölte, most a 100 milliárd forint keretösszegű gyorshitel konstrukción dolgoznak, amely 25 szakmacsoportban az újraindulást célozza. Parragh László jelezte, a tervek között szerepel további 100 milliárd forintos csomagok kialakítása, példaként a 25 szakmacsoportból kimaradt cégeket, illetve a startup vállalkozásokat célzó intézkedéseket említette.

Perlusz ­László, a VOSZ főtitkára a Széchenyi-kártya programról szólva elmondta, hogy tavaly március közepétől év végéig a vállalkozásoktól 1000 milliárd forintnyi hiteligényt fogadtak be és több mint 630 milliárd forintnyi hitelt folyosítottak a részükre. Az igénylők több mint 80 százaléka mikro vállalkozás volt, 18 százalékuk kisvállalkozás és csupán 1 százalékuk volt középvállalkozás.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. március 02. 08:44
Kegyetlen, de ahhoz, h. az állam működjék, adózni kell. Akik eddig ezt bármilyen okból kifolyólag kerülték, azok nagyon nehéz idők mögött vannak túl és még nincs vége. Akik adóztak, az előírások szerint, azokat azért az éh-haláltól csak megmentették.
Ninini
2021. március 01. 22:28
Csakhogy ez nem alma. Hanem emberek. Akiknek meg kell élniük. Nem a lé, vagy nem lé a tét.
gonterl
2021. március 01. 20:53
Van aki úgy gondolja, hogy hulljon a férgese. Vajon melyik a helyesebb, kevés étkezési, vagy sok lé alma? Mit jelent, a munkahely védelem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!