2021-ben új programot indít a Menedzserek Országos Szövetsége

2021. február 13. 16:04

A program neve NEXT LEVEL, melynek célja, hogy olyan fejlődési potenciállal rendelkező startupokat támogasson személyes tanácsadás és üzleti mentorálás keretein belül, amelyek a magyar gazdaság fejlődését, valamint az innovációs export piacok jövőképét pozitív irányba tudják befolyásolni.

2021. február 13. 16:04
null

Az elmúlt években nem csak a média megjelenések számában pörgött fel a magyar startupvilág, hanem a kockázati tőkebefektetésekben is. Ha a gazdaság éves teljesítményéhez viszonyított arányát nézzük a kockázati befektetéseknek, akkor 2018-ra Magyarország már beérte a nyugati országokat, sőt, Hollandiát és Németországot is megelőztük, lassan az európai startup nemzetként emlegetett Észtországhoz hasonlítható az arány.

Magyarországon 10 startupból mindössze 2 éli meg a harmadik üzleti évet mentőcsomag bevonása nélkül.

Tehetséggondozással, tudásmegosztással ez az arány pozitívabb értéket mutathat. A Menedzserek Országos Szövetsége felismerte, hogy ahhoz, hogy egy startup cég fejleszteni, gazdaságosan működtetni tudja vállalkozását a COVID-19 következtében megváltozott környezetben - melyet a nehezedő finanszírozási környezet, az újfajta vállalati folyamatok és emberi erőforrás-menedzsment kihívások, valamint a jelentősen megváltozott vevői preferenciák jellemeznek - sok esetben külső segítségre van szüksége. Ezért alkotta meg a NEXT LEVEL programot.

A tanácsadói projekteket a programra a Menedzserek Országos Szövetsége tagjaiból és a Szövetség munkáját támogató vezetőkből összeállított 3 tanácsadói team fogja végrehajtani. Az ötfős tanácsadói csapatok kvalifikált, professzionálsi múlttal rendelkező vezetőkből állnak. A tanácsadók szakértelmükkel a vállalati üzleti működés egy-egy területét fedik le (üzleti stratégia és kereskedelem, vállalatfinanszírozás és kontrolling, vállalati folyamatok és emberi erőforrás-menedzsment, marketing és kommunikáció), és emellett minden csapat egyik tagja egy magyar sikersztorit felépítő startup szekértő.

A programra olyan startup vállalkozások számára érdemes jelentkezni, akik szeretnének vállalkozásukban szintet lépni, szükségük van szakértő tanácsadó csapatra, nyitottak arra, hogy a megszokott, hétköznapi működés mellé új irányvonalakat is átgondoljanak, illetve jól jönne számukra néhány új gondolat. 

A Menedzserek Országos Szövetsége NEXT LEVEL Programja segítséget tud nyújtani a termék és szolgáltatási elképzelések validálásában a tanácsadókkal és a tanácsadók szakmai hálójába tartozó más vállalatvezetőkkel folytatott megbeszélések során, a céges működés kialakításában, a szervezet és folyamatok, valamint az üzleti modell felépítésében, emellett betekintési lehetőséget nyújt a nagyvállalatok működésébe, különös tekintettel a beszerzési és döntési folyamatokba.

A Menedzserek Országos Szövetsége a jelentkezéseket 2021. március 1., déli 12:00 óráig várja regisztrációs felületén az alábbi linken: https://menedzserek.hu/next-level-program-jelentkezes/

A beérkezett anyagokból a programért felelős szakmai team kiértékelését követően a 3 nyertes pályázót 2021. március 20-ig értesítik ki.

A NEXT LEVEL Program részletes bemutatását tartalmazó kiadvány az alábbi linkről tölthető le: https://menedzserek.hu/wp-content/uploads/2021/01/NextLevel_Program_Kiadvany.pdf 

A Menedzserek Országos Szövetségéről

A Menedzserszövetség 30 éve áll a menedzserek szolgálatában és jelenleg közel 250 felsővezető beosztású egyéni taggal büszkélkedhet. Megfogalmazott és deklarált alapértéke az etikusság, ennek keretében célja, hogy a magyar vezetők világszínvonalú felkészültséggel, morális tartással és környezetük iránti felelősséggel lássák el vezetői feladataikat. A Szövetség küldetésének tekinti a menedzserek társadalmi és szakmai elismertségének, hírnevének, pozitív megítélésének és megbecsülésének fenntartását és erősítését. Mindezek mellett elősegíti a menedzser tevékenységnek mind a hazai, mind a nemzetközi vezetési gyakorlatban kialakított és elfogadott erkölcsi normák szerinti gyakorlását.

A Menedzserszövetség erősíti a vállalatvezetők közötti személyes és üzleti kapcsolatokat. Hiszi, hogy a vezetők között a kölcsönös előnyökre, a nyitottságra, a haladásra alapozott együttműködés előnyös mind személyes sikereikre, mind az általuk vezetett szervezetek, mind a társadalom hasznára nézve. Elősegíti a vezetők által felhalmozott tudás- és tapasztalatanyag egymás közötti megosztását.

Az elnökség tisztségviselőinek célja a magyarországi felsővezetői közösség összefogása és támogatása, képviselve a Szövetség tagjainak érdekeit és szem előtt tartva a társadalmi értékteremtés filozófiáját.

A Menedzserek Országos Szövetségének weboldala: https://menedzserek.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!