Megérkezett Budapestre a kínai vakcina

2021. február 16. 12:40

Délután fél egy körül landult a Külügyminisztérium gépe a Liszt Ferenc-repülőtéren.

2021. február 16. 12:40
null

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által vásárolt Airbus 330 típusú teherszállító repülőgép a kínai Sinopharm vakcina első szállítmányával a fedélzetén leszállt a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett.

A szerződésben vállaltnál korábban és több koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra Kínából – közölte a külgazdasági és külügyminiszter még kedd reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter akkor a videóban azt mondta, hogy

a szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak.

A külügyminisztert a videóban erről Magyarország pekingi nagykövete tájékoztatta telefonon. Pesti Máté elmondta: a 84 hűtőkonténerben tárolt 550 ezer vakcinát már bepakolták a repülőgépbe, amely egy óra múlva indul Pekingből Budapestre. Ez a szállítmány érkezett most meg Magyarországra.

(MTI, címlap: MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. február 20. 15:21
A dobrevnyikek gyurcsány pisájával oltakoznak...az mindenre jó
dakotasámán
2021. február 20. 15:21
"Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett." hajrá viktor, oltathatod magad ! ja, hogy már a Pfizerrel megtetted, mert az a biztos ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!