A magyarok többsége elégedett az elmúlt tíz év gazdaságpolitikájával egy friss felmérés szerint

2021. február 18. 20:41

A válaszadók többsége elégedett a magyar gazdaságpolitika elmúlt 10 évével, derül ki a Nueco felméréséből. A kutatás több mint 1000 fő bevonásával készült február elején és arra ad választ, hogyan ítélik meg a 2010 utáni időszak gazdasági intézkedéseit a megkérdezettek. Az összesítésből az látszik, hogy a válaszadók 60,7 százaléka elégedett, illetve 38,2 százalékuk elégedetlen.

2021. február 18. 20:41
null
Rádi Balázs

„Ön elégedett az elmúlt 10 év gazdaságpolitikájával?” – hangzott a felmérés kérdése. Forrás: Nueco

A két csoport éles kettéválását mutatja, hogy mindössze 1,1 százalék azok aránya, akik semlegesen értékelik a 2010 utáni időszak gazdasági intézkedéseit” – számol be a Nueco az általa készített online kutatás eredményéről.

A többség szerint fejlődik az ország 

A megkérdezettek közül többen ki is fejtették véleményüket, ezekről számolt be lapunknak a kutatást végző szervezet vezetője, Pálfalvi Milán:

„»Mindenki láthatja, hogy az ország épül!« – ezzel a véleménnyel írható le, miként vélekednek makrogazdasági szinten azok, akik elégedettek.

és az is, hogy »sikerült leszámolni a merjünk kicsik lenni« rossz hozzáállással.”
 
„A saját bőrünkön is érezzük az intézkedések hatását”

„A háztartások esetében a »jobban élünk, mint 2010 előtt« mondattal lehetne összegezni a többség álláspontját. Ennek okát a családok támogatásával magyarázzák, érveket, példákat hoznak fel saját személyes életükből. Ezzel szemben az elégedetlenek táborában erőteljes a protest hangulat, és sok esetben jelen van az érzelmektől sem mentes vélemény” – árulta el Pálfalvi.

Polarizálódik a társadalom 

„Kiélezett különbség mutatkozik az elégedettek és az elégedetlenek között. Ezt jól mutatja az is, hogy a válaszadók között elhanyagolható azok aránya, akik semlegesek. Szélsőséges vélemények a kisebbik csoportban jellemzőek, míg a többség inkább érveket sorakoztat fel.

– zárta gondolatait a Nueco vezetője.

Borítókép: MTI/MTVA/Vasvári Tamás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. március 24. 11:24
Akinek a böszme kellene, azokat szürke marhaként a Hortobágyon kell legeltetni!
Nehidd El
2021. március 21. 05:04
Mennyire buták az emberek, mennyire könnyű őket megtéveszteni... Biztos túl voltak reprezentálva a vidékiek, ahol nincs internet, nem jön a 444, mindenki csak a közszolgálatit bámulja 24/7-ben. Biztos szakértői forrásból tudom, hogy ami van, az fenntarthatatlan, és kedden összeomlik a gazdaság!
tacsi90
2021. március 02. 18:52
gondolom ezt a mérést a trafikosok körében csinálták:))) jajjj...buta, fidesz birkáim....mennyire ostobnák vagytok!
mars-lakó
2021. március 02. 18:51
Csak nem savanyú a szőlő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!