Arra ösztönözték a Coca-Cola munkatársait, hogy próbáljanak meg kevésbé fehérek lenni

2021. február 26. 13:25

A Coca-Cola munkatársai egy online képzés diáiban találkoztak a fehérség tompítását célzó tippekkel a Fox szerint.

2021. február 26. 13:25
null
Takács Zsolt

Az italgyártónak meggyűlt a baja a közvéleménnyel egy online képzésen elhangzott kijelentés miatt, miszerint az alkalmazottaknak igyekezniük kell kevésbé fehérnek lenni a faji megkülönböztetés elleni küzdelem érdekében.

A „kevésbé fehérnek lenni” tippek a következőket tartalmazták: „legyél kevésbé elnyomó, legyél kevésbé arrogáns, legyél kevésbé tudálékos, legyél kevésbé védekező, legyél kevésbé tudatlan, legyél alázatos, figyelj, higgy, szakíts az apátiával és szakíts a fehér szolidaritással.”

Egy másik dián azt mutatták be, hogy a rasszizmussal folytatott harcban meg kell érteni, hogy mit jelent fehérnek lenni.

„Az Egyesült Államokban és a nyugati országokban sokan a felsőbbrendűnek érzik magukat, mert fehérek” – olvasható egy másik dián. A vádak azonban itt még nem értek véget, mivel egy dia a következő szöveggel folytatódott: „kutatások kimutatták, hogy a 3-4 éves korukra a gyerekek megértik, hogy jobb fehérnek lenni.”

Az online szeminárium megosztotta az internet népét, egyesek dicsérték a vállalatok, míg mások bojkottal fenyegettek.

Harmeet Dhilon, az Amerikai Szabadság Központ ügyvédje osztotta meg Twitterén a képeket, aki azt fűzte hozzá, hogy ezek „kirívó faji megkülönböztetésnek tűnnek.”

Az üdítőital-óriás a Fox-nak küldött levelében azt mondta, hogy a képzési programon belül látható diák nem részei a vállalat tudásanyagának. A Coca-Cola a levélben leírta, hogy „A Jobb Együtt globális képzés egy olyan tanulási terv része, amely elősegíti a befogadó munkahelyek kialakítását.”

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik