Drasztikusan csökkentek a romániai külföldi közvetlen tőkeberuházások az első félévben

2020. szeptember 15. 10:36

Az első hét hónapban 60 százalékkal csökkentek a romániai külföldi közvetlen tőkeberuházások, amelyek értéke 1,326 milliárd euró volt – közölte hétfőn a Román Nemzeti Bank.

2020. szeptember 15. 10:36
null

Tavaly az év azonos időszakában 3,335 milliárd euró áramlott a román gazdaságba.

Az idén júniusban került először ismét pozitív tartományba a külföldi közvetlen beruházások értéke, akkor 352 millió euró volt, miután az első negyedév végén negatív értéktartományba került a koronavírus-járvány kitörése miatt, akkor mínusz 551 millió eurót jegyeztek.

Az első héthavi 1,326 milliárd euróból 779 millió eurót a tőkerészesedés tett ki, beleértve az újra befektetett profitot, a vállalatcsoportokon belüli hitelek mozgása során további 547 millió euró áramlott a román gazdaságba.

A román központi bank szintén hétfőn közölte, hogy a folyó fizetési mérleg hiánya az idén az első hét hónapban 4,863 milliárd euróra csökkent a tavalyi azonos időszakban jegyzett 6,038 milliárd euróról.

(MTI)

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik