Nicolas Cage a csúcsra tör – majdnem a Gru 4-et is megelőzte új horrorfilmje, amihez itt a magyar trailer

2024. július 16. 21:27

Osgood Perkins új horrorfilmje, a Longlegs – A rém rekordbevétellel nyitott Amerikában. A Nicolas Cage főszereplésével készült sorozatgyilkosos horrorfilmhez pedig megérkezett a magyar szinkronos előzetes.

2024. július 16. 21:27
Longlegs

Nyitókép: ADS Service

Itthon augusztus 1-től látható a hazai mozikban a Longlegs – A rém, melyben Lee Harkert (Maika Monroe), az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos (Nicolas Cage) megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

A Longlegs – A rém Osgood Perkins (akinek apja az 1960-as Psycho főszereplője, Anthony Perkins) negyedik horrorfilmje, de az első, mely hazai moziforgalmazásba kerül. A filmet július 12-én mutatták be a tengerentúlon, a nyitóhétvégén pedig 

a nemzetközi forgalmazó, a NEON legjobb nyitóhétvégi bevételét produkálta. 

Eddig a szintén idén bemutatott Szeplőtlen című filmjük szerepelt az első helyen 5,3 millió dolláros kezdéssel, és a Longlegs ezt körözte le 22,6 millióval, miközben Amerikában csak a Gru negyedik része nyitott jobban az elmúlt hétvégén, amit a marketing úgy kapott fel, hogy ez Amerikában a legnézettebb mozifilm  – amit csak egy apóbetűs rész egészít ki annyival, hogy „a Gru 4 után”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első kritikák is rendkívül pozitívak voltak, így Osgood Perkins író-rendező legújabb munkáját egy-egy esetben egyenesen mesterműnek nevezik a kritikusok. A Slashfilm szerzője szerint 

a Longlegs – A rém 2024 legrémisztőbb horrorfilmje, mely A bárányok hallgatnak, a Hetedik, az Ómen és Az ördögűző mellé sorolható. 

Szerinte „A film hangulata egyértelműen magán viseli Perkins stílusát, amit a rendező nagyon gyorsan megteremt; [a Longlegs] az a ritka horrorfilm, amelynek első 10 perce a legborzasztóbb, és megalapozza a film hátralévő részében uralkodó, nyugtalanító hangulatot.”

A Bloody Disgusting ennél képletesebben írja le a filmet: „Oz Perkins legújabb alkotása egy rothadó, gennyedző rémálom, ami a bőröd alá kúszik.” A szerző szerint a rémisztő látvány és az atmoszféra olyan mélyen beránt a gonoszság visszataszító természetébe, hogy nem tudunk menekülni a hatása alól. Az amerikai IGN szerzője pedig azt írta, hogy Perkins keveri a sorozatgyilkosos krimik realizmusát és a rémálmok szürrealitását. Mint olvashatjuk, „az eredmény egy olyan tabu, amit nem szabadna néznünk, és aminek látványa következményekkel járhat.”

Longlegs, A rém

Maika Monroe karrierje meghatározó alakítását nyújtja a filmben, legalábbis a Dread Central szerzője szerint, aki arra biztat minket, potenciális nézőket, hogy higgyünk a felhajtásnak, mert ebben a filmben tényleg Perkins agyának legsötétebb bugyraiban rejtőző szörnyek törnek utat. Az Inverse szerzőjének véleménye alapján a film nem fukarkodik a durva, expliciten zsigeri erőszakkal, az operatőri munka művészien undorító, a horror és a thriller zsánereinek darabjaira tett utalások pedig émelyítők.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eszelős szerepválasztásáról ismert Nicolas Cage-től az utóbbi években jó pár horrort láthattunk, amik a magyar nézőkhöz is eljutottak (Amikor leszáll az éj, Renfield, Willy mesevilága, Mandy: A bosszú kultusza, Szörnyszülők). Az FBI ügynököt alakító Maika Monroe nevét pedig 2014-ben ismerték meg a horrorrajongók a Valami követ főszereplőjeként. A Longlegs – A rém 2024. augusztus 1-én kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában. A premierig természetesen a Mandineren is lesz róla kritika.

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ertönszena
2024. július 17. 06:22 Szerkesztve
A horrorkultusz egy betegségszimptóma. Horror, horror, horror. Torz lelkekből származó, beteg gondolatok, amelyekre beteg lelkek reagálnak azzal a fajta lelkesedéssel, ami ebből az írásból is árad. Ahogyan aljasulnak az emberek, úgy fogyasztanak egyre több és több horrort és pornót. A horrort mindig is a csőcselék lelki táplálékának tartottam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!