Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

40 éves születésnapi turnén érkezik a Portnoy-jal kiegészült Dream Theater

2024. június 13. 09:37

A progresszív metal meghatározó zenekara, a Dream Theater 14 év után újra ikonikus felállásában működik: James LaBrie, John Myung, John Petrucci, Mike Portnoy és Jordan Rudess Budapesten november 1-én játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

2024. június 13. 09:37
Dream Theater

Nyitókép: Dream Theater/Concerto Music

Sokan 14 éve várják ezt a hírt: a Grammy-díjas, progresszív zenei titánok, vagyis a Dream Theater bejelentette 40. évfordulós, kétéves turnéját, ami az első koncertsorozat Mike Portnoy visszatérése óta. Az európai szakasz 23 városból áll, és október 20-án kezdődik. A Dream Theater a klasszikusait és a rajongók kedvenceit is előadja a felhozatalból, ezzel felejthetetlen zenei élményt ígérve.

Ez a turné rendkívül különleges lesz mindannyiunk számára! Minden előadás biztosan tele lesz izgalommal és különféle érzelmekkel. Alig várjuk, hogy újra színpadra állhassunk, és elkezdjük ennek a történelmi, 40 éves évfordulónak az ünneplését. És persze ez csak a kezdet, lesz még sok izgalmas Dream Theater hírünk a következő hónapokban” – tette közzé a zenekar.

Dream Theater

A Dream Theater a progresszív metal úttörő zenekara, amihez a világ leghűségesebb rajongótábora tartozik. Zseniális pályafutásukat igazolja három jelölésük után a 2022-ben elnyert Grammy-díj, és a 15 millió eladott lemez világszerte. Az 1992-es Images and Words szerepel a Rolling Stone magazin 100 legnagyobb metal albumának listáján, az azt követő Awake pedig az 1994-es év első számú ikonikus nagylemeze volt a Guitar World magazin szerint. Az 1996-os Change of Seasons a 2002-es téli olimpia hivatalos zenéjévé vált, a Metropolis Pt. 2-t pedig 2012-ben „minden idők legjobb progresszív rock albumának” választották meg a Rolling Stone szavazásán. Az elmúlt évtizedben a meglévő rajongók körét is tovább szélesítették, hiszen 2019-es Distance Over Time és a 2021-es View From The Top Of The World széleskörű elismerést váltott ki, a tavaly indult Dreamsonic turné pedig igazi látványosságot jelentett a koncertekre látogatóknak.

Dream Theater

2024-ben az alapító dobos, Mike Portnoy újra csatlakozott a gitáros John Petrucci, az énekes James LaBrie, a basszusgitáros John Myung és a billentyűs Jordan Rudess társaságához, és ezzel a zenekar ismét az ikonikus felállással zenél, méghozzá hatalmas lelkesedéssel. A Dream Theater jelenleg a stúdióban dolgozik a közelgő 16. nagylemezén, ami az elmúlt 15 évben az első alkalom ebben a felállásban. 

A csapat a turné során november 1-én érkezik Budapestre, és most is a Papp László Budapest Sportarénában játszanak majd. A jegyértékesítés a nagyközönségnek április 12-én indult, de a Concerto Music early bird hírlevelére feliratkozók már április 9-én hozzájuthattak a legjobb helyekhez.

A CONCERTO Music bemutatja: An Evening With DREAM THEATER | 40th Anniversary Tour
2024. november 1., péntek 18 óra
Papp László Budapest Sportaréna

Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu 
https://dreamtheater.net/ 
https://www.facebook.com/concertoconcerts/ 
https://www.facebook.com/events/902352744972154 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács József
2024. június 13. 11:18
Van a Drumeo csatornán egy videó, ahol Portnoynak egy számára ismeretlen számot kell úgy élőben eldobolnia, hogy a szám dob alap nélkül megy és ő dobol rá mindenféle előismeret nélkül. Érdemes megnézni (drumeo mike portnoy burn it to the ground )
ujujuj
2024. június 13. 11:06
2-3 DT koncerten voltam életemben, legutóbb 2017-ben, amikor az Images and words 25 éves jubileuma volt, és egyben előadták az egész lemezt. Nagyon nagy élmény volt, és kurvajó koncert lesz ez is, egy reunion turnén dupla az energia. Kár, hogy arénás, így meg sem nézem, mennyibe kerül a jegy.
billysparks
2024. június 13. 10:37
Kétszer láttam őket fesztiválon, de nekem valahogy nem igazán jött be ez a zene, unalmas volt. Jó zenészek, jól is szólt, dögös volt...de inkább maradok a thrash metálnál. Pedig a King Crimsont és a progresszív rockot szeretem, de metálban ez nem jön be. Még a progresszív thrash-t is szeretem, Coroner, Mekong Delta... de ezt nem. Viszont megértem akik rajonganak érte, mert tényleg nagyon jó zenészek és a műfajukban csúcskategória, de valahogy messze áll ez tőlem.
tikkadt-szocske
2024. június 13. 10:18
Portnoy nélkül nincs D.T. Mike Mangini egy nagyon szimpatikus fickó volt, de a Tama az Portnoy alatt szól igazán. Nagy buli lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!