Reagált Sinkovits-Vitay András: 24 év után nem ő szinkronizálja majd Rozsomákot

2024. május 27. 19:38

A rajongók online petíciót indítottak, amelyben arra kérik a Disneyt és a Mafilmet, hogy továbbra is Sinkovits-Vitay hangján szólaljon meg Hugh Jackman, akárcsak az elmúlt 24 évben.

2024. május 27. 19:38
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Nyitókép: Szinkronjunkie/Mónos Gábor/Sinkovits-Vitay András Facebook-oldala

Nem Sinkovits-Vitay András lesz Hugh Jackman szinkronhangja a színész következő, a Deadpool & Rozsomák című filmjében – derült ki a előzetesből, ahol ezúttal Csere László kölcsönözte hangját a karakternek.

A Magyarszinkron.hu oldal az trailer megjelenése után kérdést intézett Sinkovits-Vitay Andráshoz. Úgy fogalmaztak

Kérjük, nyugtass meg minden X-Men és Farkas rajongót, hogy te leszel a hangja Rozsomáknak az új Deadpool film végleges szinkronjában. 

Előre is nagyon szépen köszönjük!”

Online petíciót indítottak a rajongók

A döntés értetlenséget és felháborodást váltott ki a rajongókból, akik a dühös és szomorú kommenteken túl egy online petíciót is indítottak, melyben azt kérik a Disneytől és a Mafilmtől, hogy mégis Sinkovits-Vitay legyen Hugh Jackman magyar hangja a Magyaroszágon július 25-én mozikba kerülő akciófilmben.

Tisztelt Disney és Mafilm! Mi, akik aláírtuk ezt a petíciót, szeretnénk, hogy Sinkovits-Vitay András legyen újra Hugh Jackman hangja a Deadpool & Rozsomák című filmben. 

András 2000 óta összefort Farkas / Rozsomák szerepével. Remélem meghalljátok a kérésünket” 

áll az aláírásgyűjtés szövegében.

A petíciót eddig több mint 3600-an írták alá, s  volt köztük olyan is, aki személyesen is hangot adott nemtetszésének.„Ragaszkodom az eredeti hanghoz. Éveken keresztül András szólaltatta meg Hugh Jackmant” – írja egy rajongó, míg egy másik úgy fogalmaz: „Csakis Sinkovits-Vitay Andrással tudom elképzelni Hugh Jackman Rozsomákját”.

Reagált a szinkronszínész a híresztelésekre

Sinkovits-Vitay András a rajongók kétségbeesését látva, közösségi oldalán reagált a történtekre. Mint írja: az elmúlt hetekben rengetegen keresték meg azzal kapcsolatban, hogy felveszi-e még a „szinkronkarmokat”, de türelmet kért.

Az elmúlt 24 évben összesen nyolc alkalommal szinkronizáltam Hugh Jackmant különböző képregényfilmekben, valamint egyszer a »közös karakterünket« rajzfilmes formában is. Az új film előzetesét szervezési okokból nem tudtam elvállalni, aznap a 21. Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Versenyre hívtak meg díszvendégként, amit már korábban nagy örömmel fogadtam el. 

Az előzetes felvételével azonban nem lehetett várni, így végül azt nem én szinkronizáltam” 

– áll a bejegyzésben.

Sinkovits-Vitay hozzáteszi: ezután legnagyobb meglepetésére a megrendelő castingot kért. „Bár nem tudom, hogy nyolc film után milyen új információt nyújthat egy ilyen felvétel a megrendelő számára, de részt vettem rajta. Közel három hét után ma azt az információt kaptuk,

hogy a Disney úgy döntött, hogy nem tart igényt a hangomra”. 

Mint megjegyzi: a fentieket azért tartotta fontosnak leírni, hogy a hírt tőle tudják meg a rajongók, illetve hogy ne merülhessenek fel olyan esetleges félreértések, mint hogy az anyagiakon múlt volna a dolog.

A szereteten az amerikaiak sem változtathatnak

Nagyon megható volt olvasni az előzetes magyar változatára érkező kommenteket, az időközben kapott számtalan kedves levelet. Valódi elismerést csak és kizárólag a közönség adhat! Nagyon köszönöm mindenkinek!” – hálálkodott a szinkronszínész.

Hozzátette: a Disney döntésétől függetlenül szeretné megköszönni azt a hatalmas szeretetet, amit az elmúlt hetekben megtapasztalt, 

„és amin még az amerikaiak sem változtathatnak”. 

Végül azzal nyugtatta a rajongókat, hogy más produkciók kapcsán még biztosan találkozhatnak vele, addig pedig ott vannak a régi részek.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy ha nem a megszokott szinkronszínész, akkor ki lesz az, aki a hangját kölcsönzi majd Rozsomáknak, a magyar előzetesben mindenesetre a fent említett Csere László hangján szólal meg a karakter.

 

 

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katika80
2024. május 29. 10:38 Szerkesztve
Kár, pedig nagyon illett hozzá a hangja... :(
satrafa-2
2024. május 27. 23:52
Háááát.... ki hogy szereti a külföldi filmeket, szinkronnal, vagy szinkron nélkül... Én sok éve eredeti nyelveken nézek filmeket felirattal. Szerintem sokat veszítenek a nézők, ha nem eredeti nyelveken nézik a filmeket. Legutóbb egy thai filmet néztem meg, kifejezetten érdekesnek találtam a nyelvüket. :)
5m007h 0p3ra70r
2024. május 27. 20:47
Molnár Homár Noár is lehetne a szinkronhag. Morgás közben visszafelé elsziszegné hogy “geciorbán” vagyis “nábroiceg”. Pressman azonnal kiverné neki örömében.
Sróf
2024. május 27. 20:37
Nagy Ervin jó választás lenne. Az ő hangja az utóbbi időben egy másik akcióhőssel, a magyar terminátorral forrt össze, de pont ezért ma már milliók ismerik és imádják, Hugh Jackman pedig nagyon hasonlít a magyar terminátorra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!