Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A legtehetségesebb magyar teljesítményeket keresi idén is a Highlights of Hungary

2024. május 30. 21:32

Idén is elstartolt a Highlights of Hungary seregszemléje, mely az évad legkiválóbb magyar teljesítményeit gyűjti össze és mutatja be a hazai közönségnek.

2024. május 30. 21:32
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Fotó: MCC / Gyurkovits Tamás

A Zwack Füves Bárban tartott bemutatón Csehi Annamária, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a Highlights of Hungary pontos keresztmetszetét nyújtja a jelenlegi pozitív magyar teljesítményeknek. A szorgalom és a befektetett munka meghozza gyümölcsét, a közösség szolgálata megemeli életünk minőségét, és végül nekünk, magyaroknak méltán van okunk büszkének lenni magunk és honfitársaink eredményeire. A Highlights több száz tehetséget mutatott már be, és egyes tagjaik már szakmai sikereikkel területük megkerülhetetlen tagjai. A paletta sokszínű, az élet minden területét reprezentálja, de közös bennük, hogy tehetségesek és hasznosak. A Highlights platformjával az a cél, hogy megszilárduljon egy kötelék a közösség tagjai között.

A Highlights of Hungary voltaképpen nem klasszikus értelemben vett díj, nem szimplán egy elismerést nyújtó márka, sokkal inkább egy ügy, szellemi értelemben vett védőháló.

Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványi elnöke, a Highlights of Hungary egyik támogatója arról beszélt, hogy friss levegőt kell hozni a hazai nyilvánosságba, mert azt manapság a negatív hírek dominálják. Mint kifejtette, a Highlights ezzel száll szembe, jó híreket akar gyártani, évente felszínre akar hozni pozitív példákat, jó gyakorlatokat, mindenhonnan a Kárpát-medencéből. A nyilvánosság erre ugyan nyitott, de a munkát akkor is el kell végezni.

Akkor kik a Highlights jelöltei?

Családi élet, filmművészet, gasztronómia, gyermekvédelem, gyógyítás, hagyományőrzés, képzőművészet, közösségteremtés, mezőgazdaság, oktatás, segítőtevékenység, sport, tánc, tudomány, zene – 

felsorolni sem lehet azt a sokszínű világot, amelynek kiemelkedő alakjait a Highlights of Hungary kezdeményezés évről évre megmutatja

 a hazai és határon túli magyar közönségnek. „Highlight”, azaz jelölt az lehet, aki tehetségét és befektetett munkáját a közjó szolgálatába állítva alkot kiemelkedőt.

Az idei évad nagykövetei

Csehi Marianna az eseményen bemutatta az idei évad nagyköveteit, akik arra vállalkoztak, hogy felkutatják az évad kiemelkedő teljesítményeit. Ez nem kis szó, hiszen az általuk ajánlott jelöltek közül a nagyközönség szavazza meg a Highlights of Hungary két díjazottját, akik a 2-2 millió forintos fődíjat is elnyerik.

Az egyik nagykövet dr. Almási Kitti, aki elmondta, hogy „Highlights of Hungary nagykövetként célom, hogy minél több ember higgyen a közösség és a kultúra erejében, támogatásában, illetve minél több embert segítsek abban, hogy a kudarcait inkább tanulásként élje meg, többet lásson és fogadjon el önmagából, és legyen pozitívabb az önbecsülése.” Almási szerint "a pszichológia eszközeivel kell segíteni a fiatalokon, akik először nem tudják feldolgozni, ha valami nem sikerül, a kudarc élményét."

Borbás Marcsi korábban kiemelte, hogy "nemcsak hiszek, hanem munkám során meg is tapasztalhatom a hétköznapi csodákat. Számomra fontos, hogy akiknek van tehetsége és kitartó szorgalma, azok sikeresek is lehessenek, ki tudjanak teljesedni. A Highlights ehhez hozzátehet, ezért népszerűsítem.”

Gyurta Dániel azt emelte ki, hogy hétköznapi hősöket keres, akik méltatlanul kevés figyelmet kapnak. 

Mint korábban elmondta, „minden egyes a dobogón hallgatott magyar himnuszra emlékszem, valósággal belém égett, a magyar létemre való büszkeség. Hiszem, hogy mindenki tehetséges valamiben, hittel és szorgalommal el lehet jutni a csúcsra. A Highlights, s abban én, mint nagykövet a sikerhez vezető úton elismeréssel és hírnévvel szeretném támogatni a hétköznapi hősöket.”

További nagykövet Lackfi János, aki így fogalmazott nagyköveti szerepköréről: „Nem tagadom, a szavak embere vagyok, a Highlights of Hungary díj nagyköveteként pedig örömmel mondom el, a „Milyenek a magyarok?” kötet kvázi újabb folytatásaként, hogy a köztünk élő kiváló magyar alkotók, segítők, újítók az élet bármely területén mosolyt hoznak az életünkbe. Csak vegyük észre őket!”

S végül T. Danny azt ígéri, hogy „a Highlights of Hungary nagyköveteként olyan jelölteket fogok bemutatni, akik tudják mit jelent, hogy „Inkább az út nagy, amit én jöttem”. S ha már ilyen bátran magamat idézem, arra is bátran vállalkozom, hogy a jelöltjeimmel együtt mindenkinek – aki képes nyitott szívvel figyelni – elmondjam, hogy miképp lehet nagy utat bejárni, milyen példákat érdemes követni.”

A díjátadót a jelöltek megismerése és a közönségszavazás folyamata után várhatóan novemberben rendezik.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:07
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­­s­z­­­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Akitlosz
2024. május 30. 22:03
"az évad legkiválóbb magyar teljesítményeit gyűjti össze és mutatja be a hazai közönségnek." A hazai közönségnek? Ezzel a névvel, hogy "Highlights of Hungary"? No comment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!