Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Kelet versus Nyugat: vissza a jövőbe

2024. május 30. 07:13

A hódítástól tartózkodó keleti politika sokkal stabilabb birodalmakat eredményezett, mint nyugati pandanjai. Az európai gondolkodás végül mégis betüremkedett a keleti politikába, ezért a modern Kelet már nem a saját, hanem a Nyugat történelmét éli. Pedig…

2024. május 30. 07:13
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

A szerző a Brain Bar jövőfesztivál alapítója

Ez már csak úgy van, hogy a legkisebb külföldi kiadók egzotikus új köteteinek híre gyakran előbb ér el hozzám, mint tekintélyes hazai műhelyek fontos témákban megjelent aktualitásai. Szégyellem is, hogy Sári László író, Kelet-kutató, a Magyar Rádióban csaknem ötven esztendeje aktív tudományos ismeretterjesztő 2019-ben napvilágot látott műve, a Dilettánsok történelme csak most került a kezembe. Annál fontosabb, hogy pótoljam az adósságot: e Nyugat és Kelet kapcsolatának meghatározóit elemző munka mélyebb, éleslátóbb, mint tízből kilenc, a kérdést feltárni hivatott angolszász bestseller.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:08
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­­i­­ ­p­­­u­­n­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!