Így reagált Káel Csaba filmbiztos a magyar Oscar-díjra!

2024. március 11. 10:39

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

2024. március 11. 10:39
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

***

Mint arról mi is beszámoltunk, Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián. Az Oscar-szobrot Mihalek Zsuzsa nevében is Shona Heath és James Price vette át a Dolby Színház színpadán.

Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán Jórgosz Lánthimosz rendezésében Magyarországon forgatott Szegény párákat 11 Oscarra jelölték.

Az újabb Frankenstein-történet tavaly a velencei filmfesztiválon debütált, ahol a legjobb film és rendezés díját is megkapta. Mihalek Zsuzsa februárban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját is elnyerte munkájáért.

Ezt is ajánljuk a témában

Káel Csaba is reagált

Óriási öröm, kiváló eredmény és újabb lendület a magyar filmeseknek és az egész ágazatnak Mihalek Zsuzsa Oscar-díja 

Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című Magyarországon készült filmjéért” – reagált Káel Csaba, a filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 

Mihalek Zsuzsa hazai szakemberekből álló berendező csapatával filmtörténeti jelentőségű alkotás létrejöttéhez járult hozzá, melyet világpremierje óta méltatnak és díjaznak világszerte. 

A magyar filmesek ismét bizonyították, hogy tehetségükkel, lelkesedésükkel, szorgalmukkal világszínvonalú produkciókat alkotnak, 

melyek tovább növelik a magyar filmipar presztízsét a világban. Nagy örömmel gratulálok Mihalek Zsuzsának, Kemény Ildikó producernek és az egész csapatnak!” – tette hozzá Káel Csaba.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­r­n­­­a­­k­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
KBA98
2024. március 11. 15:40
Kinek csinálják a magyar filmesek az filmjeiket? Ki látta ezeket? (Persze nem Szabó Oscardíjas filmjeire gondolok!)
Patika
2024. március 11. 14:41
KL igen gyomorforgatóan sütkérezget mások fényében. (Eddig hol a f.-ban volt az állami támogatásuk?)
SzkeptiKUSS
2024. március 11. 14:04
Andy Vajna "megteremté" a filmipart, "kiugrási" lehetőséget biztosítva a magyar szakember gárdának is. Tisztességes jövedelmet hoz a kiszolgáló művészeknek és szakiknak is akik a díszleteket készítik és a helyszíneket felépítik. Jó reklám az országnak és keres rajta mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!