Rekord rotyogott a bográcsban – 2025 adag pacal főtt egyszerre Dunapatajon

Guinness-rekord született Dunapatajon: több mint 500 kiló pacal került a rotyogó üstbe a Pacalemberek Országos Találkozóján.

Az átlagos olasz szinte mindennap eszik tésztát, az éves fogyasztás személyenként majdnem 30 kilogramm, ami körülbelül napi 80 grammot jelent. A tészta egyszerű étel, számtalan fajtájának és a szószok kombinációinak köszönhetően világhírre tett szert, egyben tered enged elkészítője fantáziájának. A jó olasz ételek hírnöke szerte a nagyvilágban.
A tészta kiválasztásakor vagy elkészítésekor néhány alapvető tulajdonságra figyelnünk kell, ezek miértje gyakran nem is egyértelmű számunkra. A tészta formája és felülete, a szósz megtartóképessége és a szánkban érzékelhető intenzitása az, ami alapján választunk.