Az olaszrizling szerintünk

2024. január 24. 22:19

2024. január 24. 22:19
null
Jásdi István
Jásdi István

Talán a Jóisten se tudja pontosan, hányadszor találkozunk Csopakon az ország olaszrizling-termelőivel. Az biztos, hogy a borteraszunk 2011-ben fogadott először vendégeket, és abban az évben már nemcsak a szakmai vacsorát rendeztük meg, hanem a sétálókóstolót is. Az első, még Olaszrizling szerintem-nek nevezett szakmai vacsorát három-négy évvel korábban tartottuk a Dobó étteremben. Részt vett rajta a füredi szomszéd idősebb Figula Mihály és a muraszemenyei körorvos Bussay Laci is. Az élők közül pedig Somlóról Györgykovács Imi, Badacsonyból Laposa Jóska, Eger­szólátról Gál Lajos, Budapestről Mészáros Gabi. Szóval mondjuk, hogy a tizenötödik következik február 9-én és 10-én!

Péntek este mi, termelők huszonketten végigkóstoljuk egymás borait, megbeszéljük aktuális gondjainkat és a feladatainkat, vacsorázunk és beszélgetünk. Ilyesmire csak télen van időnk. Kihasználjuk. Másnap délután Szent Donátéknál és a borteraszon ott állunk a boraink mögött a kóstolón, és beszélgetünk a vendégekkel, akik minden évben megtöltik a két helyszínt. Bormatadorok – olyanok, akiknek van véleményük a borokról, különösen az olaszrizlingről. Sokáig a téli Balaton legnagyobb forgalmú rendezvénye volt ez, aztán tartva minden boros rendezvény rémétől, az elkocsmásodástól, száz főben korlátoztuk a vendégek számát.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!