A természet hatalma a hatalom természete

2023. december 13. 22:03

A földi élet története egyenlő a hatalom történetével. A hatalom természete a legapróbb élőlénytől a Homo sapiensig mindenre és mindenkire érvényes. A hatalom nem csúfság, épp ellenkezőleg: a természetben minden szépség a hatalom következménye – állítja egy aggastyán bolygókutató.

2023. december 13. 22:03
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Geerat Vermeij hetvennyolc esztendős holland paleoökológus, evolúcióbiológus, a „bolygótudományok” professzora, e sorok írója szerint a világ egyik legérdekesebb ma élő tudósa. Születése óta vak. Alig tízéves volt, amikor egyik tanára kezébe nyomta egy több millió évvel ezelőtt élt tengeri puhatestű tökéletesen ép, formáját tekintve matematikai szintű tökéletességre utaló fosszíliáját – ő pedig a lenyomatot tapogatva azonnal tudta, hogy erre akarja szánni az életét. Hogyan alakítja a földi élet törvényeit – egymással szorosan összefonódva – a nyers erő és a kifinomult szépség?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!