Blaskó Péter: Adjunk hálát, hogy nem történt nagyobb baj!

2023. november 13. 18:34

Vidnyánszky Attila lemondásáról: lelkiismeretes, gerinces dolog, de várni kell, amíg ez a sokk-állapot csitul.

2023. november 13. 18:34
null
Őry Krisztina
Őry Krisztina

A Mandiner utolérte Blaskó Péter színművészt, a Nemzeti Színház társulati tagját, aki a tragikus eseményekről telefonon nyilatkozott lapunknak.

A betegségem után le kellett adnom Lőrinc barát szerepét, először Rátóti Zoli, később Szarvas Jóska vette át tőlem, most is ő játszotta, nem voltam tehát jelen a tragikus balesetnél – kezdi a péntek esti Rómeó és Júlia előadáson történtek felidézését Blaskó Péter. De én is színpadon voltam ezzel egy időben, a Peer Gynt variációkat játszottam a Gobbi teremben, így csak az előadásom utána tudtam meg, mi is történt. Addigra a mentő már elvitte Horváth Lajos Ottót és Szász Julit, s azóta már tudjuk, hogy túlvannak a műtéteken. 

Az egész színházat sokkolta, ami történt”

 – fogalmazott a Kossuth-díjas színész, majd hozzátette: 

Vidnyánszky Attila igazgató ma reggel azzal kezdte a rendkívüli társulati ülést, hogy az orvos szavait tolmácsolta: Adjanak hálát a Jóistennek, hogy nem történt gerinctörés, csigolyatörés vagy más maradandó sérülés.

Meg fognak szépen gyógyulni, nem lesz rövid idő, de felépülnek. Az orvos azt is hozzátette, hogy ilyen magasságból csoda, hogy valaki ilyen szerencsével megússza, mint ahogy ők megúszták. 

Blaskó Péter Ács Eszter színésznő, Horváth Lajos Ottó élettársának gondolatait is megosztotta a Mandinerrel. A fiatal színésznő azt mondta ma reggel a kollégák előtt: „Azt próbálom mondani Ottónak, a jóra gondolj, és arra, hogy csak ez történt.” Persze, borzasztó, rettenetes, ami történt, de rossz rágondolni, mi minden történhetett volna.

Vidnyánszky Attila lemondásáról Blaskó Péter így beszélt: lelkiismeretes, gerinces dolog, az ember nem is tudja, mit szóljon hozzá. A bejelentés váratlanul érte az egész társulatot, az egyik fiatal kolléga meg is kérdezte, ez így kötelező volt-e, mire Attila azt mondta: nem, ő gondolja így. Nincs erre szabály – teszi hozzá –, ő úgy gondolta, az a helyes, ha felajánlja a lemondását.

Blaskó Péter végül így folytatta: Most várni kell, amíg ez a sokk-állapot picit csitul, és tudunk majd világosan gondolkodni. Attilának is, nekünk is időre van szükségünk, most inkább arra figyeljünk, hogy mit tudunk segíteni Ottónak és Julinak. 

Nekünk a társulaton belül pedig össze kellene kapaszkodni, együtt lenni, szeretni egymást, talán jobban, mint eddig.

 

Nyitókép:  TALÁN CSABA / Origo

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. november 14. 00:43
“Nekünk a társulaton belül pedig össze kellene kapaszkodni, együtt lenni, szeretni egymást, talán jobban, mint eddig.” Ennél tisztább kritkája ennek a rohadt rendszernek nincsen. Blaskó egy old school konzi. De pontosan tudja, hogy ha Vidnyánszki nincs, jön a sivatag. Mert kapnak mand valaki tehetségtelen NER-es seggnyalógépet az MMA-tól. Merthogy Vidnyánszkin túl ki tud mondani még egy olyan tehetséges rendezôt, aki tényleg formátum és NER-es? Na ugye. Rákay. Szegény Nemzeti.Szegény Blaskó Péter.
Genusnextgen
2023. november 13. 21:04
Megengedhetetlen, hogy a munkáltató ilyen szinten ignorálja a munkavállalók munkabiztonsággal kapcsolatos aggályait. Remélhetőleg a büntetőper tisztázni fogja az egyéni felelősségeket szoponcok.
freely
2023. november 13. 18:59
" szeretni egymást, talán jobban, mint eddig." Én azt hittem, ott mindenki szeret mindenkit.
ekeke1
2023. november 13. 18:45
" Adjanak hálát a Jóistennek, hogy nem történt gerinctörés, csigolyatörés vagy más maradandó sérülés." És tényleg. Viszont az továbbra is kérdés, amire a ballibák sajtója kapásból, egy-két órával a baleset után már elkezdett célozgatni, hogy a Vidnyánszky rendezte előadásban a díszlet "életveszélyes" volt és erre színészek korábban is figyelmeztették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!