Őry Krisztina
Őry Krisztina
Őry Krisztina

Nézzen Petőfi-rockot! – Így szól(na) ma a költő? (videó)

Szeptember végén, Föltámadott a tenger, Nem ért engem a világ – három vers a kilencből, amelyet az Aurevoir, Dánielfy Gergő, Ember Márk, Paulina, a Romengo, 4S Street, Trap kapitány és a THA SHUDRAS, The Biebers és Sena álmodtak újra, hol rockosan, hol rappelve. A Szabadság Szerelem – Petőfi 200 című zenés irodalmi előadás március 15-én debütál majd mások mellett Eszenyi Enikő narrálásában és a készülő Petőfi nagyjátékfilm főszerepét is alakító Berettyán Nándor főszereplésével.

2023.02.11 15:02

Ki állítja meg ezt az őrületet? – Leslie Mandoki a Mandinernek

Nekünk, magyaroknak mondják, hogy Putyin-barátok vagyunk, akik a legtöbbet szenvedtünk az oroszoktól? – teszi fel a kérdést Leslie Mandoki Németországban élő zenész. Az egykori disszidenssel az oroszpártiság vádjáról, a Gorbacsovhoz fűződő barátságáról és a világot felforgató spekulánsokról beszélgettünk.

2022.10.14 12:01

„Ha kell, savat iszom, csak hogy meglegyen az olimpiai arany” – Katinka a mozivásznon

Ma este tartják a Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóról szóló életrajzi dokumentumfilm díszbemutatóját, a nagyközönség a filmet csütörtöktől láthatja a mozikban. Az alkotás egyszerre mutatja be a csúcshoz vezető utat, a kivételes sportolói teljesítményt, de őszintén beszél a siker áráról is. Az Uránia Filmszínházban tartott hétfői sajtóvetítés után Katinka többek között elárulta, többszöri megkeresésük ellenére korábbi férje és edzője, Shane Tusup nem kívánt megszólalni a filmben.

2022.05.10 13:20