Elhunyt a Sherlock Mrs. Hudsonja, Una Stubbs

2021. augusztus 13. 10:46

A legendás brit színésznő 84 éves volt.

2021. augusztus 13. 10:46
null

Una Stubbs az ötvenes években kezdte karrierjét, kabaré- és musicalszínészként. Első komolyabb filmes szerepe a Nyári Vakáció (Summer Holiday) című 1963-as Peter Yates filmben volt. Az igazi áttörést a kultikus BBC-szitkom, a Till Death Us Do Part című sorozat jelentette számára, amelyben tíz éven keresztül játszott. Hetven hat produkcióban játszott élete során.

A 21. század sorozatrobbanásából is kivette a szerepét, a legismertebb alakítása a Sherlock című sorozatban Mrs. Hudson volt, akit Benedict Cumberbatch Sherlockja és Martin Freeman Doktor Watsonja mellett játszott, összesen 14 epizódban.

Otthonában, Edinburgh-ban hunyt el, hosszú betegség után, családja és szerettei körében.

Nyitókép: The Guardian

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mag Ányos
2021. augusztus 13. 21:28
Megszoktam, hogy amennyiben valakinek az a jelzője, hogy "legendás", akkor biztos lehetek abban, hogy fogalmam sincs, ki az. De természetesen, isten nyugosztalja.
MayorAnna
2021. augusztus 13. 17:18
Hetven hat produkcióban játszott élete során. Hetvenhat. https://hu.wiktionary.org/wiki/hetvenhat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!