Magyar szemmel a más szögből látott magyarságról

2020. január 28. 12:14

A történelem könyörtelen körülményei miatt máshogy látja a világot Karaffa Attila, a Felvidéken élő fotóművész, aki dunaszerdahelyi alpolgármester is. Az ő szemszögét mutatja be a pénteken Székesfehérváron nyílt fotótárlat – olvasható a feol.hu-n.

2020. január 28. 12:14

Felvidéki szemmel a címe annak a fotókiállításnak, mely múlt héten nyílt a Kisfaludi Közösségi Házban. A Karaffa Attila alkotásainak kiemelt darabjait felvonultató tárlatot Rajkovics Péter író nyitotta meg.

A megnyitón a beszámoló szerint Karaffa úgy fogalmazott: „Azt szeretném a képeimmel bemutatni, hogy az objektíven, a lencsén keresztül hogyan látom én a mi sorsunkat, illetve az egyetemes magyarság sorsát. Minket másodrendű állampolgárként kezelnek, de mi mégis, ennek ellenére is tartjuk a magyar nemzethez való ragaszkodásunkat.”

Mint a cikkben olvasható, a művész harminchárom éves korában állított ki először, szülővárosában, Dunaszerdahelyen. A kiállítások kétévente követik egymást, vagyis kétévente állít össze műveiből egy új kollekciót, melyet a születésnapjához közeli napon tár a szerdahelyi nyilvánosság elé, majd onnan indul, egyfajta vándorkiállítássá gyúrva, sokfelé bemutatni az alkotásokat. Karaffa Attila most lesz negyven, ennek megfelelően a Kisfaludon látható tárlat a harmadik ilyen gyűjtemény, de már dolgozik az alkotó a negyediken, amelyet jövőre láthat szülővárosa, majd a Felvidék és remélhetőleg az anyaország közönsége is.

(Mandiner)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. január 28. 22:56
Oké, de a számok valahogy nem stimmelnek. Ha kétévente állt ki, akkor 39 évesen a 4., 41 évesen az 5. kollekciójának kellene összegyűlnie. Ha ez a harmadik, ha 3 évente jön össze egy kiállításra való anyag. Végül is mindegy, a képek ettől még biztosan nagyon szépek, pláne, hogy polgármesterként műveli a fotózást.
Jack Reynor
2020. január 28. 22:14
Hadd idézzem Szabó Dezsőt: ( ) ilyen szellemi hagyaték mellett ma a legnagyobb akaratú és hitű, legszélesebben emberi formája az életnek: magyarnak lenni.
nemvagyoksanyi
2020. január 28. 16:17
Gratulálok a kiállításhoz, a munkához, amit ilyen elszánt emberek végeznek, tesznek, alkotnak a magyarság megmaradásáért minden nap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!