Ingyenesen elérhető a Galaxy Science Fiction magazin majdnem minden száma

2017. július 17. 11:41

A klasszikus Galaxy Science Fiction nevű magazin 355 darab, 1950 és 1976 közti száma került fel a napokban az Archive.orgra. A többi között Isaac Asimov, Robert A. Heinlein, Clifford Simak, Theodore Sturgeon, Ray Bradbury, és Alfred Bester novellái és regényei lettek így ingyenesen elérhetőek.

2017. július 17. 11:41

Felkerült az Archive.orgra a Galaxy Science Fiction magazin 355 száma. A második világháború után indult magazin 1950 és 1976 közötti számai érhetőek most el ingyen, olyan nagy nevek történeteivel, mint Isaac Asimov, Robert A. Heinlein, Clifford Simak, Theodore Sturgeon, Ray Bradbury, és Alfred Bester.

A Verge cikke szerint a magazin akkor indult, amikor a sci-fi Amerikában már túl volt az aranykorán, az amerikaiak pedig egyre több szórakozási lehetőséggel rendelkeztek: ilyen volt a tévé és a rádió. Az alapító-szerkesztő Horace Leonard Gold az első számban arról írt, hogy a zsáner felnőtt, és ő olyan történetekre szeretne koncentrálni, amelyek ezt a felnőttséget tükrözik. A Galaxy testvérlapja, az IF egyébként már tavaly februárban felkerült az internetre.

A gyűjtemény itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik