Online antológia a repülőgépről, ami húsz évvel később ért földet

2017. június 30. 16:43

Az X Prize Foundation és a japán légitársaság, az All Nippon Airways egy sor neves sci-fi szerzővel online antológiában mutatja meg, hogy milyen lesz a világ húsz év múlva. A történet szerint egy 2017-ben Tokióból induló repülőgép egy időugrás következtében 2037-ben ér földet San Fransiscóban. Többek között Hannu Rajaniemi, Margaret Atwood, Paolo Bacigalupi mondja el, hogy mi történik az utasokkal. Mi is küldhetünk be írásokat.

2017. június 30. 16:43

Seat 14c címmel nline sci-fi antológiát tett közzé a minap az X Prize Foundation és a japán légitársaság, az All Nippon Airways. A neves sci-fi szerzők által jegyzett novellák alaptörténete az, hogy egy Tokióból 2017-ben induló repülőgép ugri kaz időben, és húsz évvel később landol, 2037-ben San Fransiscoban. A novellák az egyes utasok történetét követik.

A címben is jelzett 14c ülést pedig fenntartják nekünk, azaz közös gondolkodásra hívnak minket. Augusztus 25-ig várnak novellákat angol nyelven. A győztes felkerül az oldalra, emellett kap egy két személyes, négy napos utat Japánba, költőpénzzel, kamerával és kézi tolmácsgéppel együtt. Emellett a győztes tagja lesz az alapítvány által életre hívott Science Fiction Advisory Councilnak. A testületbe írókat és filmeseket hívott meg az alapítvány, hogy segítsenek elképzelni a jövőt Neil Gaimantől Darren Aaronofskyn át Andy Weirig.

A novellák szerzői: Hannu Rajaniemi, Margaret Atwood, Paolo Bacigalupi, Bruce Sterling, Kathleen Ann Goonan, Charlie Jane Anders, Hugh Howey, Nancy Kress, James Smythe, Gregory Benford, James Morrow, Hugh Howey, Chen Qiufan, Madeline Ashby, Karl Schroeder, Mike Resnick, Sheila Finch, Matt Hill, Lee Konstantinou,  Kevin J. Anderson, Eileen Gunn, Charles Yu, Daniel H. Wilson és Brenda Cooper.

Az antológia itt érhető el.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik