Japán tervek a drónok és önvezető teherautók használatáról

2017. június 11. 09:30

A 2020-as évek Japánjában drónok és önvezető teherautók végezhetik a csomagszállítás jelentős részét. Szükség is lesz rájuk, mert a szigetország már most komoly munkaerőhiányban szenved ezen a területen.

2017. június 11. 09:30

Japán elvileg június 9-re dolgozta ki a drónos csomagszállítás és az önvezető teherautók kereskedelmi forgalomban történő használatára vonatkozó terveit. Előbbire kb. 2020-tól, utóbbira 2022-től kerülhet sor. Szükség is lesz rájuk, mert a vállalatok egyre komolyabb szállítási problémákkal küszködnek.

Az ország legnagyobb küldeményszállító cége, minden második csomag kikézbesítője, a Yamato Holdings figyelmeztette fogyasztóit, hogy munkaerőhiány miatt csökkenti a csomagok súlyát, és egyben emeli az árakat.

A kormány a big data és a mesterséges intelligencia orvosi diagnosztikai használatát ösztönző terven is dolgozik.

„Az élettartam növelése, a szállítás forradalmasítása, az ellátási lánc modernizálása, az infrastruktúra javítása és a pénzügyi technológiák használata a prioritás” – nyilatkozta egy meg nem nevezett kormányzati forrás a Reutersnek.

A pénzügyi technológiákban látják a jövőbeli növekedés egyik motorját, csakhogy nagyon le vannak maradva a fizetési, kölcsönzési, befektetési stb. folyamatokat átalakító infokom megoldásokat sikeresen adaptált amerikai és európai cégektől.

Egyes vállalatoknak enyhítenének a szabályozáson, hogy megkönnyítsék új technológiák tesztelését, amely sok esetben éppen a szigorú szabályozás miatt nehézkes.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik