Megvannak a Locus-díj jelöltjei

2017. május 13. 08:58

Kihirdették a Locus-díj jelöltjeit: a listán több olyan könyv is van, ami megjelent, vagy várhatóan megjelenik magyarul, a kispróza-kategória jelöltjeinek többségét pedig JOnathan Strahan válogatásában egyben el is tudjuk olvasni. Az idén már több díjra jelölt könyvek közül itt is jelen van például Charlie Jane Anders, illetve Yoon Ha Lee könyve.

2017. május 13. 08:58

Kihirdették az idei Locus-díj jelöltjeit. A díjait a Locus magazin alapította, a jelöltek listáját az olvasók szavazatai alapján állították össze. Rengeteg kategóriában osztják a díjat, mi most a fikciós kategóriákra szorítkozunk, a többiért ide érdemes kattintani. Az idei jelöltek közül több megjelent, vagy meg fog jelenni magyarul, így például a Pengék városa Robert Jackson Bennettől, vagy N. K. Jemisin trilógiájának középső része, mindkettő az Agave Könyveknél, vagy James S. A. Corey Térség-sorozatának következő része a Fumaxnál.

A kispróza szekció döntő többsége pedig Jonathan Strahan antológiájában jelent meg magyarul a Gabo SFF-nél. Szintén a Gabo SFF adja majd ki jövőre Ursula K. Le Guin tavalyi novellaválogatását, ami szintén jelölt. (Idén egy másik Le Guin-válogatás érkezik a kiadónál.)

SCIENCE FICTION NOVEL

FANTASY NOVEL

HORROR NOVEL

YOUNG ADULT BOOK

FIRST NOVEL

NOVELLA

NOVELETTE

SHORT STORY

ANTHOLOGY

COLLECTION

A díjat a magazin július 23-25-i rendezvényen adják át.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik