HBO-sorozat lesz a Lovecraft Countryból

2017. május 17. 08:14

HBO-sorozatot készít Matt Ruff Lovecraft Country című könyvéből Jordan Peele, a Tűnj el! rendezője. A tízrészes sorozat készítésében részt vesz J. J. Abrams Bad Robot stúdiója is, a showrunner pedig Misha Green lesz. A könyvben egy fekete férfi az ötvenes években apja keresésére indul, de a rasszista megkülönböztetés mellett lovecrafti szörnyűségekkel is meg kell küzdenie.

2017. május 17. 08:14

Az HBO számára gyárt sorozatot Matt Ruff Lovecraft Country című könyvéből Jordan Peele, a Tűnj el! rendezője, Misha Green, valamint J. J. Abrams stúdiója, a Bad Robot – írja a Deadline. Peele-nek nagyon megtetszett a könyv, ő vitte el Abrams-ékhez, és szervezte be Greent. A könyv sztorijáról tavaly év elején a következő rövid összefoglalót írtuk:

Történelmi regény, ponyva és lovecrafti horror – így jellemzi a fülszöveg ezt az 1954-ben játszódó könyvet, amelyben a 22 éves fekete háborús veterán, Atticus Turner elindul New Englandbe nagybátyjával és gyerekkori barátőjével, hogy megtalálja apját, akinek nyoma veszett. Az utazás azonban csak a kezdete egy nagyon furcsa, lovecrafti elemekkel átitatott kalandnak.

Így néz ki egyébként a tavaly megjelent könyv ponyvás beütésű borítója:

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!