Európai vaj, amely sokszorosan lekörözi az amerikait – nem véletlenül egyre nagyobb kedvenc
Érdekes megállapítást tettek a szakemberek a két vaj összehasonlítását követően. Nem véletlen az európai vaj fokozódó népszerűsége.
Egyszerre huszonöt kilogrammnyi hús is ráfér a fővárosban a hétvégén debütáló GóbéGurmé grilljére. Hagyományos erdélyi ételeket lehet náluk kóstolni a Millenárison.
Csütörtökön tartotta bemutatkozását a sajtónak egy új food truckos vállalkozás, a csak és kizárólag erdélyi hagyományos ételeket kínáló Góbé Gurmé a Beer Burger Barbecque Fesztiválon a Millenárison. A körülbelül tízmillió forintos beruházás leglátványosabb eleme az a keményfa szénnel működő grill, amin egyszerre akár 25 kilogrammnyi hús is elfér.
Mint azt a Góbé Gurmé társtulajdonosától, Domokos Istvántól az akkor még esőben ázó Millenárison megtudtuk, alapanyagul kizárólag a székelyföldi gazdák által nevelt szarvasmarha és sertés vágásából származó húst használna. Fő termékük a pirospaprika nélküli kolbász, egy citromos fűszerezésű darab, valamint a miccs, aminek ők egy sokkal székelyesebb nevet találtak ki. A húson kívül Erdély, illetve Székelyföld különleges fűszerei is szerepet játszanak az ételekben: alapfűszer a parajdi só, a kibédi hagyma, fokhagyma. A nagyjából húszdekás sültjeiket házikenyérrel, savanyúsággal és hasábburgonyával kínálják 1300-1600 forint köré belőtt árakon, tudtuk meg.
Az április 20-23. közötti Beer Burger Barbecure Fesztivált követően a XVIII. kerületi Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkádon április 28-május 1. között, május 5-6-án az Óbuda napján, valamint a május 12-14. között a Millenárison megrendezendő Székely Fesztiválon lehet kóstolni a Góbé Gurmé ételeit.