Törökország
ÉLŐ
Grúzia

Jön a virtuális valóságra kész Mac Pro

2017. április 06. 08:30

Apple-gépek hiányosságai között mindig megemlítik, hogy nem kompatibilisek a virtuális valósággal. Úgy tűnik, hogy az asztali Mac Pro jövőre aktuális új változata már az lesz.

2017. április 06. 08:30

Elég zavaros volt eddig az Apple rövid története a VR-rel. Tim Cook a kiterjesztett valóságról (AR) áradozott, az Oculus a Rift headset futtatásához gyenge hardverre hivatkozva nem támogatja a Mac OSX-et. Jövőre viszont helyrebillenhet az egyensúly.

A héten bejelentették a Mac Pro asztali gépcsalád valamikor 2018-ban várható frissítését. A GPU és a CPU is erősebb lesz, mint a 2013-as modellnél. A kinek kell erősebb GPU kérdésre, Craig Federighi szoftvermérnök azt válaszolta, hogy egyes tudományos anyagok nagyon GPU-intenzívek, és egyes fogyasztók pont ezért akarnak masszívabb hardvert.

Számításigényes 3D grafikus és sima grafikus alkalmazásokról beszélt, amiket virtuális valóságban és csúcsminőségű filmeknél hasznosíthatnak. Ezen kívül nem mondott többet a VR-ről, de már ennyi is ígéretes. Végre itt lehet a VR-támogatás. Egy Oculus és egy Magic Leap vezető fejlesztő tavalyi átcsábítása is arra utalt, hogy az Apple-t valamelyest foglalkoztatja a technológia.

Vajon változtat a véleményén az Oculus, ha jövőre jön a VR-kompatibilis Mac Pro? A Valve mindenesetre készülhet rá, mert a legújabb OpenVR frissítésen már van OSX támogatás.

Apple fejlesztésű Mac VR-ről egyelőre nincs szó.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!