Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Több étterem, több borászat, több program kellene Tállyára

2017. március 23. 13:04

Véletlen találtak rá Tállyára, férjével több mint három évvel ezelőtt megvették az épp bezáró Oroszlános borhotelt. Azóta töretlenül szervezi az izgalmas programokat Tállyára. Most éppen a júniusi Kerekdomb Fesztivált. Villáminterjúnk Márton-Kováts Krisztinával.

2017. március 23. 13:04
Márton-Kováts Krisztinával beszélgettünk a nyáron megrendezésre kerülő Kerekdomb Fesztivál kapcsán, az Írók Boltjában megrendezett sajtótájékoztatójukon. Férjével együtt tulajdonosa a tállyai Oroszlános Borvendéglőnek és Borhotelnek.
 
Krisztina számos programot szervezett az elmúlt három évben a tokaj-hegyaljai településen, most a Művészetek Völgye szervezőivel együtt kooperálva Kerekdomb Fesztivál néven hoznak évente két alkalommal megrendezendő bulit Tállyára. Mint lapunknak a Fábián Juli & Zoohackert, az Antonia Vai Bandet, Szabó Balázs Bandáját, a Jónás Vera Experimentet és Szalóki Ágit, sőt Palya Beát és zenekarát fellépőként felvonultató háromnapos fesztiválról elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen tapasztalattal bíró rendezvényszervezőkkel dolgoznak együtt, mint a Művészetek Völgye stábja.
 
A tervek szerint a június 16-18. között megrendezendő rendezvény szintet lépne, és szélesebb közönséggel is megismertetné Tállya nevét.
 
*
 
Milyen most Tállyán lenni?
 
Mindig varázslatos, akármikor is vagyunk ott az évben.
 
Miért pont Tállya?
 
Véletlen. Ezt dobta a gép.
 
Tervezik-e az Oroszlános Borhotel egész héten való nyitvatartását?
 
Ezen dolgozunk már három éve, de ide nem csak mi kellünk, hanem hogy legyen több étterem, több program és még több bor.
 
Hogyan vonják be a helyi borászokat a Kerekdomb Fesztiválra?
 
Örülnek a felkeresésünknek. Valaki nagyon lelkesedik, valaki nem annyira. Közös érdek, hogy Tállya visszakerüljön az érdeklődés középpontjába, és ahhoz mindannyian kellünk, hogy ott legyünk, ahova valók vagyunk.
 
Szíve szerint hogyan lehetne tovább fejleszteni Tokaj-Hegyalját és ezen belül Tállyát?
 
Először is azt kell elérnünk, hogy több napra jöjjenek el Tállyára. Ehhez az kell, hogy ne egy étterem legyen, hanem minimum kettő. Ezek mellé pedig még több olyan változatos és izgalmas program, mint a Művészetek Völgye csapatának hathatós segítségével szervezett Kerekdomb Fesztivál. Erre nagy szükségünk van, hiszen kétszáz kilométerre vagyunk Budapesttől. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!