Vineta, mics és pezsgő – erdélyi gasztronómia Budapesten
Reggeli piacozás közben erdélyi pacalcsorba és pezsgő – lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik, de a Fény utcai piacon esélyes, hogy megszokott jelenség lesz hétvégenként.
Idén tavasszal is van limitált kiadású Hungaria-pezsgő, éspedig zenitből. Mint azt a törleys Csomay András a Mandinernek elmondta, fogyasztóik kifejezetten kérték ezt a szőlőfajtát. A Törley pedig megköszönte a lehetőséget, és elkészítette a magyar proseccót.
A Törley Pezsgőpincészet égisze alatt készülő Hungária idén is kihozott egy limitált palackszámú italt. Zenitből. Összesen 12 ezer palack készült. Maga a pezsgő a könnyed műfaj miatt is illatos, kicsit visszafogottak az ízek, amelyek az átható almásságot leszámítva abszolút egy jó proseccóhoz teszik hasonlatossá az összképet.
A sav 6,5 g/l, a cukor 14 g/l. Címkéje zöld, tiszta tavasz. Nem lesz se olcsóbb, se drágább, mint a többi Hungaria, tudtuk meg. Ősszel pedig jön a következő limitált.