Sokkoló: késes támadás történt Franciaországban, mert inni mertek az iszlám ünnep alatt
Halállal végződő késes támadás történt Franciaországban, mert inni mertek az iszlám ünnep alatt.
Pár kiválasztott vendéglátóhelyen már év eleje óta kapható az Unicum Riserva, a boltok polcain azonban csak nyár elejétől lesz megtalálható a Zwack Unicum új terméke, amit a gyógynövénylikőrök közül elsőként a szuperprémium kategóriába pozicionál a cég.
Az Unicum Riserva különlegessége a „dupla hordós” érlelésben rejlik, fogalmaz a cég sajtóközleménye. Ebből kiderül: a termék alapját képező Unicumot először a budapesti Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb - ebben az évben éppen 80 éves születésnapját ünneplő - hordójában érlelik, amely az egyetlen hordó a pincében, mely túlélte a II. világháborút is. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag az úgynevezett „fekete méz”, amely az Unicum Riserva legdominánsabb összetevője. Mivel az Unicum Riserva alapkarakterét ez a fekete méz adja meg, a termék limitált mennyiségben készül a hordó kapacitásához mérten.
Tokaji aszús hordóban érlelik
A 80 éves hordóból tokaji aszús hordóba kerül az Unicum, innen ered a „dupla hordós” érlelés kifejezés. Ez a jellegzetes gönci hordós eljárás lágyságot és Tokaj karakterét adja hozzá az italhoz, amelynek köszönhetően a botritisz hatása is érezhető a likőrben. Az Unicum Riservát ezután a Dobogó Pincészet 2007-es tokaji aszúja teszi teljessé.
Az új Unicum-termék ízéről a sajtóközleményből szintén megtudtunk dolgokat. Azáltal, hogy a jól ismert keserédes íz találkozik a tokaji aszúval, az Unicum Riserva komplex ízvilága lágyabbá, de ugyanakkor fűszeresebbé, gyümölcsösebbé válik egy csipet sárgabarackos, finoman gyógynövényes, hűs, mentás fuvallattal.