Röhrig Géza ma is halottakat mosdat New Yorkban

2017. február 22. 12:39

Vujity Tvrtko Facebook oldalán Röhrig Gézával, a Saul fia című Oscar-díjas magyar film főszereplőjével beszélgetett. A költő Röhrig ma is halottakat mosdatásából él New York-ban, Hollywood nem érdekli, a Biblia annál inkább.

2017. február 22. 12:39

Röhrig Gézával, a Saul fia című Oscar-díjas magyar film főszereplőjével beszélgetett Vujity Tvrtko Washingtonban. Az előkészítetlen, spontán beszélgetést az tette lehetővé, hogy Tvrtko részt vett a Washingtoni Nagykövetség első önálló kulturális estjének szervezésében, ahol is Röhrig volt az egyik fellépő. Tvrtko tavaly augusztus óta él az Államokban családjával, s mint a Mandinernek elmondta: a követségi eseménybe csupán amolyan társötletgazdaként segített be, nem tulajdonítja saját érdemének azt, mindenesetre sikeres volt az esemény, több mint 800, 80 százalékban csak angolul beszélő résztvevővel. 

Az esten beszélte le Röhrig Gézával, hogy ad neki egy rögtönzött Facebook-interjút. 

Az Amerikában élő költő Tvrtkónak elmondta: nem változtatta meg az életét a siker, hiába kapta sorra az ajánlatokat, ő egyiket sem érezte volna méltónak a Saul fia sikere után. „Nincs az a pénz, hogy ilyen piff-puff filmekben szerepeljek 10-20 percet.” Akkor sem,ha a gázsiból vehetne Budapesten egy lakást. 

Röhrig tehát továbbra is New Yorkban dolgozik: halottmosdatóként. Részletesen mesélt a munkájáról, arról, hogy mennyit keres, hogy milyen érzés ilyen környezetben dolgozni. Abban segít neki a halottmosdatás, hogy ne érdekelje jobban a saját élete, mint bárki másé.

Tavasszal Röhrig Magyarországra érkezik, mert fixen leszervezett programjai vannak. Nagy álma, hogy Magyarországon taníthasson és a Bibliával foglalkozhasson. Egy mozitermet bérelne ki és mindig egy adott bibliai szereplő lenne a beszélgetés középpontjában. Ehhez szponzorokat keresne és ingyen osztaná meg a mondanivalóját.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. május 23. 10:54
Vujity Pruttyko.
Peter8811
2017. május 23. 10:54
Én is örülnék neki ha hazajönne és lefürdetné Bokros Lalyos bácsit. Lalyos ne fürgyé le.
Zsolt75
2017. február 28. 23:11
Nem értitek. Azért mosdat halottakat, mert szereti ezt csinálni.
Rideg Planeta
2017. február 28. 14:07
Természetesen a diszlájk "A Film" politikai környezetének és azt azt meglovagoló politikai erőknek (és ahogy egyáltalán a dijakat nyerte) szól és a szavazás a cikk elolvasása nélkül megy a pirosra. Aztán elolvassuk a cikket és magunkban adunk egy zöld lájkot esetleg, de a rendszer már nem engedi a másodszori szavazást:) Ha meg valóban sikerül neki valamiféle pozitiv irányban elmozdulni anélkül, hogy ez azzal járna, hogy nemzeti érzelmú embereket gyalázzon csak azért mert magyarok, akkor jön majd esetleg egy real like.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik