Minden balatoni strandon alternatívát állítana a hekknek és lángosnak Bezerics Dániel, mindezt persze hosszú távon

2017. február 25. 14:10

Helyi alapanyagokból kínálna alternatívát a part menti hekknek és lángosnak, emellett kifejezetten fájlalja, hogy tiltott a halászat a Balatonon. Bezerics Dániel a lehető legtöbb balatoni strandon ott szeretne lenni franchise-alapon működő új vállalkozásával, a cél érdekében a Kishableányból is kiszállt.

2017. február 25. 14:10
Bukovics Martin

„Semmiféle hadüzenetről nincs szó” – mondja a Mandiner érdeklődésére Bezerics Dániel a Hold utcai piacon tartott sajtótájékoztatóján, miután töltött egy pohárral friss, 2016-os irsai olivérből készült Szexi névre keresztelt habzóborából. „Sofőr vagy BKV-s adag?” – kérdezi, és ebből a könnyed-itatós borból nyugodtan be lehet vállalni utóbbit is. A keszthelyi vállalkozó itt mutatta be pulled ponty névre keresztelt újítását: egy füstölt ponttyal, tormás házi majonézzel és friss bébispenóttal készülő bagelt. És ha már megkóstoltuk az idei szezon nagy dobását, nagyra törő terveiről is mesélt.

Bezerics Dániel elmondta, kiszállt a badacsonytomaji Kishableányból, hogy minden idejét és energiáját a Pavilonnak szentelje. Ez egy Keszthelyen, a Főnix-kikötőben április 29-én nyíló hely, amit idővel olyan franchise-zá szeretne fejleszteni, ami minden part menti településen minőségi alternatívát kínál a hekkes-lángosos büféknek. A következő állomás Keszthely után Fonyód lesz. A kínálatról megtudtuk: a Hold utcai piacon is kóstolt pulled ponty bagel 950 forintba kerül, lesz hurka-kolbász is 1300-1500 körül, ételeik nagy része 950-2000 forint közé esik majd. „Ezt a koncepciót mindenféle objektumra rá tudjuk húzni: meglévő strandbüfékre, klasszikus pavilonsori-borozósori ingatlanokra. Viszonylag kis helyen kialakítható az a konyhatechnológia, amivel az előkészített, konyhakészen kiszállított alapanyagok kiadhatók a vendégek számára.”

A franchise láncban résztvevőket várja, akár új partnereket is.

Az alapanyagokat Keszthely 30-50 kilométeres körzetéből származó, eddigi gasztrós vállalkozásainál már bevált termelőktől szerzi be Bezerics. Egy nagy gondja van csak, a hal. Abból ugyanis nem tud balatonit venni, a kormány ugyanis egy ideje – erősen kedvezve a hobbihorgászoknak – betiltotta a balatoni halászatot. „Számunkra az egy fájó, neuralgikus pont, hogy nem vásárolhatunk a tóból halat. Nagyon szeretnénk, és reméljük, hogy a közeljövőben lesz arra legális út, hogy a balatoni hal eljusson vendégeink tányérjaira” – mondta a Mandinernek Bezerics Dániel, aki addig is környékbeli haltenyésztőktől szerzi be a tokhalat, a süllőt, harcsát és pontyfilét. 

Ez mind szép és jó, de ki fog itt dolgozni? Bezerics szerint a balatoni munkaerőhiányról szóló rémhírhullám nem nagyon tükrözi a valóságot. „Azon kell dolgozni, hogy munkavállaló és munkáltató kölcsönösen megtalálja a bizalmat” – mondja a vállalkozó, aki egész éves alternatívát szeretne kínálni a nála dolgozóknak, hogy ne kelljen minden egyes szezon elején nulláról elkezdenie. Személy szerint az utánpótlásra helyezné a hangsúlyt, már tanulóéveik alatt bevonná a környékbeli idegenforgalmi képzésekben részt vevőket a tóparti turizmusba. Könnyen lehet, hogy már idén nyáron is páran közülük szolgálják ki Bezerics vendégeit a birtok saját borával és szörpjeivel.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik