Arcképből 3D modellt készít a mesterséges intelligencia

2016. december 13. 08:30

Egy kaliforniai algoritmus rosszminőségű fényképeket alakít át kiváló minőségű, és ami még fontosabb, élethű 3D arcmodellekké. Régi Donald Trump és Muhammad Ali képeken is kipróbálták.

2016. december 13. 08:30

Az MI ütemes fejlődésével nagyon hasznos adattá válik a közösségi hálózatokra naponta feltöltött többmilliárd kép. Igényeik szerint, hirdetők, kutatók, állami szervek automatikusan felismernek arcokat, tárgyakra bukkannak, és sok más fejlett képelemzést végeznek.

Segítségükre lehet a Dél-Kaliforniai Egyetem új fejlesztése, egy alacsony felbontású képből döbbenetesen pontos 3D modellt generáló tanulóalgoritmus. Az arcot rekonstruáló ideghálót szokás szerint hatalmas példatáron gyakoroltatták, 2D képekből, például régi Donald Trump és Muhammad Ali fotókból kellett arcuk 3D textúráira következtetnie.

Az algoritmus a virtuális és a kiterjesztett valóságban különösen hasznos lehet: realisztikus avatárok dolgozhatók ki vele. Más kérdés, hogy biztonsági és személyiségi jogi szempontból problémákat okozhat, hogy ezek az avatárok meghackelhetők, és ha figyelembe vesszük, hogy a közösségi média következő fázisa a VR lehet, nem árt óvatosan bánni velük.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o _ A
2016. december 15. 16:27
A jövő társkeresőin biztos ilyen lesz majd, hogy ne tudjanak az átlagos és a csúnya pasik csalni a szögekkel és a fényekkel. Rövid állkapocs ág, lapos felső állcsont = azonnali halálos ítélet lesz. A 6-os alatti fiúk jobb ha 14 évesen elkezdenek gyűjteni a megfelelő műtétekre, ha legalább a randiig el akarnak jutni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik