A Vandermeer-házaspár most behemót fantasy-antológiát gyárt

2016. december 06. 12:00

A címben jelzett zsáner teljes történetét felölelő The Big Book of Science Fiction után új projektbe kezd Jeff és Ann Vandermeer: The Big Book of Classic Fantasy című antológiájukban a fantasy történetének első szakaszát tekintik át a XIX. század derekától a második világháborúig.

2016. december 06. 12:00

Az időutazós, a weird és a nagy sci-fi antológiák után most a fantasy történetét kezdi feldolgozni Jeff és Ann VanderMeer The Big Book of Classic Fantasy címmel. A szerkesztőpáros sikeresen adta el a projektet a Vintage Booksnak, a megjelenést pedig 2018-ra tervezik. Az antológia a fantasy történetének 1850 és a második világháború közé eső szakaszát dolgozza majd fel.

Jeff VanderMeer ígérete szerint a The Big Book of Science Fictionhöz hasonlóan (amelynek olvasásával/recenzálásával kicsit el vagyunk maradva) nem csak angol nyelvű novellák kapnak helyet a kötetben, hanem a világ minden tájáról válogatnak, és olyan műveket is lefordítanak angolra, amelyek eddig ismeretlenek voltak.

*

Nyitóképünket Jeff VanderMeer blogjáról csentük, aki itt találta.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!