Osztrák kancellár: Más az '56-os és a mai menekülthelyzet

2016. november 04. 18:44

A magyar szabadságharc leverésének 60. évfordulóján szólalt fel Christian Kern osztrák kancellár Burgenlandban egy gyásznapi megemlékezésen. A politikus az uniós határ védelmét hangsúlyozva elmondta: most nem szomszédos államban tört ki forradalom, így az osztrákoknak és nem az embercsempészeknek kell eldönteni, ki utazhat be az országba.

2016. november 04. 18:44

Az osztrák kancellár szerint nem hasonlítható össze teljes mértékben 1956-os és a mostani menekülthelyzet. Christian Kern erről a pénteken a burgenlandi Mosontarcsán (Andau), az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 60. évfordulója alkalmából rendezett gyásznapi megemlékezésen beszélt. 

Ma azzal szembesülünk, hogy nem a szomszédos államban tör ki forradalom, hanem világszerte mintegy 60 millió ember menekül, ami korunk legnagyobb kihívását jelenti - hangsúlyozta. 

„Kötelességünk az embereknek védelmet nyújtani, de nem az embercsempészeknek, hanem nekünk kell eldöntenünk, hogy ki utazhat be az országba” – fogalmazott Kern, aláhúzva, hogy fontos az uniós külső határ közös biztosítása és közös védelme is.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. november 08. 01:54
Igaz. Igaz. Sajnos ilyen a politika.
3M..
2016. november 08. 01:54
Még a gondolat is nonszensz, hogy ezt a söpredéket és az 56-os valódi menekültjeinket egy lapon említsük. Az akkori magyarság kiváló fehér emberanyag még az Usa szerint is, akik áldották a Szovjeteket hogy elüldözték a magasan kvalifikált százezreket. Azóta is belőlük élnek. Ezek a betolakodó pakik, négerek, még a saját anyanyelvüket sem képesek beszélni, a saját országukban is analfabéták. Szebb Jövőt!
paro
2016. november 08. 01:54
Van, amikor mindennek változnia kell, hogy a lényeg változatlan maradhasson! Ugyanez az ember, ha nem Hoffer nyer, simán lenáciz majd minket. Lehet, hogy már csak egy hónapot kell várni rá.
Szergej Csagajev
2016. november 08. 01:52
Mint amikor '45 után kitalálták, hogy ők is a Harmadik Birodalom áldozatai voltak. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik