Így palackozták újra az 1956-os évjárat tokaji aszúit

2016. október 31. 11:57

Az 1956-os év fantasztikus borévjárat volt, hasonlóképp az 1947-es és 1972-es évekhez, amelyeket az évszázad boraiként tartanak számon. Pár válogatott tételt most újrapalackoztak.

2016. október 31. 11:57

Mint arról a Mandiner.bor már beszámolt: 1956-os emlékév tiszteletére újrapalackoztak 150 tokaji borkülönlegességet a Nemzeti Borvagyon tolcsvai pincéjében található, 1956-os évjáratú aszúkból. Ilyen mennyiségben, ilyen típusú átpalackozást még nem végeztek Magyarországon, de a világon is egyedülálló feladat.

A hatvanéves borokat először érzékszervi bírálat alá vetette az Országos Borszakértő Bizottság, majd steril laborkörülmények között analitikai vizsgálatokkal is igazolták a bor eredetét. Az 1956-os év fantasztikus borévjárat volt, hasonlóképp az 1947-es és 1972-es évekhez, amelyeket az évszázad boraiként tartanak számon.

A Nemzeti Borvagyon csaknem 300 ezer palack Tokaji Aszút és egyéb borkülönlegességet tartalmaz, a legkorábbiakat 1865-ben palackozták.

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2016. november 03. 00:46
A "borszakértő közönség" 99,5%-ban hülye sznob tökfilkó, aki szeretné játszani az eszét- mondta géza bácsi a talponállóban
lutra
2016. október 31. 18:28
Eddig 20 éves volt a legidősebb 5 puttonyos aszú amit ittam, de egy ilyet is szívesen megkóstolnék.
robag
2016. október 31. 15:14
Én is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!