„A tornyozott erjesztést negyedik éve finomítjuk. Kényszer szülte az ötletet, hiszen - a szinte szemenkénti válogatás miatt - nem tudunk egy nap több szőlőt behozni 200 kilónál (idén már a 150 kiló is jónak számított). Az újból és újból ismételt - rétegelt - szüret, olykor naponta, jellemzően hetente új mustot kínál az egyes tételekhez, így az erjedő mustot mindig frissel tápláljuk. Vasárnap túljutottunk a 16. szüreti napon, s már csak néhány liter hiányzik a 20 hektoliterhez. Az örökké meglepetéssel szolgáló Tökösmál mellett idén a Báthory produkált különösen szép alapanyagot. Eddig négyszer szüreteltük (szűk négy hektoliter): a tornyozott erjesztés is így a negyedik lépcsőnél tart. Ezzel az eljárással lassabban, alacsonyabb hőfokon, és - érzésünk szerint - összetettebb ízekkel erjednek ki a borok, miközben fiatalosak és kedvesek maradnak. Sziszeg a must - szinte beleharap a gyümölcs friss levébe!” – írta módszeréről a tállyai borász.