Denis Villeneuve szívesen csinálna új Dűne-filmet

2016. szeptember 13. 12:35

Nem elég, hogy ő rendezi a Szárnyas fejvadász folytatását, de még az sem, hogy idén jelenik meg egy másik sci-fije Ted Chiang díjnyertes novellájából: Denis Villeneuve maradna a sci-finél, és szemet is vetett Frank Herbert Dűnéjére. Bár rögtön hozzátette: valószínűleg sosem fogja megszerezni a jogokat.

2016. szeptember 13. 12:35

Denis Villeneuve (Sicario, Felperzselt föld) a Ted Chiang novellájából készült Érkezés és a hazánkban forgatott Szárnyas fejvadász-folytatás után is maradna a sci-fi nél. A Varietynek arról beszélt, hogy szereti a sci-fit, a 2001: Űrodisszeia, a Szárnyas fejvadász, és a Harmadik típusú találkozások is a kedvencei között van. „Folyton sci-fi anyagot keresek, de nehéz eredeti és erős alapanyagot találni, ami nem csak a fegyverekről szól. Régi álmom, hogy feldolgozzam a Dűnét, de hosszadalmas megszerezni a jogokat, és nem hiszem, hogy sikerülni fog” – mondta.

Frank Herbert 1965-ben megjelent művét, az egyébként több alkalommal is minden idők legjobb sci-fijének kikiáltott Dűnét eddig egyszer Alejandro Jodorowsky vitte volna filmre, David Lynch pedig meg is csinálta a dolgot, utóbbi vegyes fogadtatással. Jodorowsky grandiózus kísérletéről, amelyben részt kapott volna például Salvador Dalí, aztán a legendás képregényrajzoló Moebius, a Pink Floyd és Orson Welles, készült egy dokumentumfilm is, Jodorowsky's Dune címmel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!