Húsvét után egy héttel, április 2-3-án tartotta meg a Stílusos Vidéki Éttermiség Palkonyán a Hú!SVÉT+7 szezonnyitó közönségtalálkozót. A 14 vidéki éttermet tömörítő egyesület célja, hogy bemutassa miben mások a vidéki éttermek.
A Palkonyán tartott két napos tavaszi gasztro-pikniken, családi programok, jó borok és remek ételek várták a vendégeket, akik megismerhették azt, milyen is a vidéki vendéglátás.
Jahni László, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje szerint a magyar gasztronómiában nagyon fontos helye van a vidéknek. A Stílusos Vidéki Éttermiség szerinte egy nagyon szerethető összefogás, amelyben bemutatják a vidék fontosságát, és hangsúlyozzák, hogy mit képes a vidék felmutatni egy fővárosi étteremmel szemben. A szakácsok szerint a vidéki éttermekben egyre jobb ételeket tudnak adni, emellett még mindig megvan a vendéglátó kapcsolat az emberek között.