A Star Wars: Az ébredő Erő lett a legnézettebb film Magyarországon

2016. március 03. 09:18

Legyűrte az Avatart a tavaly decemberben felébredő erő: a hetedik Star Wars-mozi lett a legnézettebb film Magyarországon – közölte a forgalmazó. A premier óta eltelt tíz hét alatt 1,2 millió néző 1,8 milliárd forintot fizetett a filmért, ami egyébként még mindig műsoron van.

2016. március 03. 09:18

Alig több mint tíz héttel a premier után a Star Wars: Az ébredő erő lett a legtöbb bevételt generáló és legtöbb nézőt vonzó film Magyarországon: 1.809.796.126 forint jegybevétellel és 1.223.167 fő nézőszámmal leszorította a trónról az eddigi csúcstartó Avatart (bevétel: 1.775.676.870, nézőszám: 1.220.866) – írja a forgalmazó Forum Hungary. Mivel a film továbbra is megtalálható a mozik műsorán, így az új rekord valószínűleg tovább fog nőni.

A film korábbi rekordjai: Minden idők legjobb nyitóhétvégéje (nézőszámban és bevételben egyaránt), 282.265 nézővel és 412.584.443 forint bevétellel. A korábbi rekordot nézőszám alapján a Star Wars III. része, A Sith-ek bosszúja tartotta 244.444 nézővel, bevétel tekintetében pedig a Minyonok 284.342.228 forinttal. Minden idők legjobb nyitónapja, ami egyben rekord napi nézőszám volt. Minden idők legjobb második napja, ami azonnal megdöntötte az előző napi rekord nézőszámot.

A filmről itt és itt írtunk kritikát.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2016. december 23. 14:10
Személy szerint nekem már az első rész sem tetszett , ki is jöttem a vetítés szünetében a moziból , s nem is láttam a többi folytatást . Viszont , ez egy olyan "modern népmesék" sorozat , melyre sokan vevők . Nem szólok le senkit , az amcsi alkotók valószínűleg eltaláltak egy hangvételt , ami az "örök gyermek"-et szólítja meg bennünk . Hol van a gyermeki , s hol kezdődik a gyerekes-infantilis , pontosan ki tudja ?...
péterx
2016. december 23. 14:10
Lehet , hogy a tendencia romló , de a helyzet nem reménytelen . Az ember szellem , tehát mindig tanítható , soha semmi nincs véglegesen elrontva . Azonkívül , vannak remekművek is , melyek az igényes közönségnek is adnak látnivalót .
választópolgár
2016. március 09. 20:06
Sajnos én is megnéztem.
választópolgár
2016. március 09. 20:06
1.A forgatókönyvíró biztosra ment, ezért ugyanazon jelenetek kiszámítható történetvonulat, panelek, újrafelhasználva, más szereplőkkel. Apa-fia ellentét és pont egy híd közepén han solo és fia között ugyanúgy mint dart vader és luke-nál. 2.Indokolatlan és tolakodó, semmi érzékkel használt és folyamatos aláfestőzene. Amikor nem történik semmi akkor is megy a zene. Semmi szussznásnyi csend, ami hatásosabb lett volna bizonyos drámai jelenetekben. Ettől rosszabb módon már csak a szulejmán sorozatban használják a zenét a törökök, ahol súlyosbító hogy Ugyanaz a zene(!) ismétlődik a teljes film alatt.Már ha meghallom hideg futkározik a hátamon. 3.A szereplők szövegei nyúlfarknyiak. Han Solo összes szövege max egy fél A4-es oldal Lea hercegnőé még annyi sem. 4.Elveszett az első részek hangulata, helyette tucat akció scifi panelek,jelenetek,amit már láttunk sok filmben.Pl a mátrix látványvilágát meg sem közelíti. 5. Erőltetett és újrafelhasznál lények, figurák használata kissé módosított formában. 6.A főgonosz ábrázolása már szinte horrorisztikusan ijesztő, főleg gyerekeknek. 7.Túl gyors a történet a vágások miatt majdnem epilepsziás zavart lehet kapni a kapkodó képektől. 8. Az egész film hangulata ifjúsági kalandfilmszerű helyett sötét és hideg rideg, még han solo vérszegény poénjai (4-5 db) valamint a kis robot egy két humornak szánt gesztusa sem oldják a film feleslegesen nyomasztó thriller szerű hangulatát. Pozitív dramaturgia és színészi teljesítmény: A film utolsó jelenetében megjelenő luke, aki a nézésével sokatmondó tekintetével többet mond mintha megszólalna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!